2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Concursul “Marca comerciala a anului 2013” si-a desemnat laureatii!

31.01.2014

Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova si Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) au organizat aseara, in cadrul expozitiei „Fabricat in Moldova” ceremonia de decernare a premiilor „Marca comerciala a anului 2013”. Evenimentul a avut loc la Palatul Republicii si la el au participat Igor Corman, Presedintele Parlamentului, numerosi demnitari, agenti economici, reprezentanti ai corpului diplomatic. Trofeele au fost inmanate de catre Lilia Bolocan, director general al AGEPI si Gheorghe Cucu, presedintele CCI.

In cadrul ceremoniei, Igor Corman a mentionat ca produsele moldovenesti sunt de calitate si trebuie sa fie cunoscute, iar producatorii, care prin munca lor ajung la asemenea rezultate, merita sa fie apreciati.

„In dialogul cu Uniunea Europeana depunem tot efortul ca sa asiguram si interesele producatorilor, astfel incat acestia sa aiba sustinerea Guvernului, creandu-se conditii de a fi competitivi pentru a spori calitatea produselor autohtone”, a specificat presedintele Parlamentului.

Lilia Bolocan a specificat ca Marca Comerciala trebuie sa fie un instrument de marketing a produselor nationale.

“Concursul “Marca Comerciala” reprezinta un schimb de experienta intre producatorii autohtoni. Ne bucura faptul ca pe langa nominalizarile traditionale a aparut si o noua nominalizare – „Brand regional”. Urez succes intreprinzatorilor pentru marcile comerciale pe care le promoveaza cu atata perspicacitate”, a afirmat directorul general AGEPI.

La randul sau, Gheorghe Cucu a mentionat ca Marca este importanta in batalia care se duce pe piata, si anume ea este cea care poarta greul unei concurente acerbe si complicate.

Pe parcursul anilor 2003 – 2012 in cadrul concursului, au fost prezentate peste 980 de marci ale intreprinderilor din 16 regiuni ale tarii si din municipiile Chisinau si Balti. La concursul din acest an au fost selectate 150 de proiecte de marci comerciale. Acestea au concurat in cadrul a 9 nominalizari: „Debutul anului”, „Favoritul anului”, „Responsabila social”, „Export”, „Rebranding de succes”, „Aprecierea consumatorului”, „Brand Regional”, „Inter”, „Patrimoniul Republicii”. La cea de-a XI-a editie a concursului „Marca Comerciala a anului 2013”, au fost acordate 86 de premii.

In cadrul ceremoniei, au fost acordate 51 de premii „Mercuriul de Aur” pentru urmatoarele marci comerciale: „TATA”- Orhei-Vit SA, „Franzeluta”- Combinatul de panificatie din Chisinau, „Aroma Soarelui” – Floarea Soarelui SA, „OM” – Rusnac MoldAqua SRL, „Zorile” – Zorile SA, „Creator Iu. Bors” – Creator Iu. Bors SRL, „Sindicard” – BC UNIBANK SA, „Moldova Gaz” – Moldovagaz SA etc.

Cu medalii de aur au fost premiate 25 de marci comerciale: ciocolata „Bucuria” – Bucuria SA, „5 inimioare” – IM „Sudzucker Moldova” SA, Sanatoriul „Nufarul Alb” – Sanatoriul „Nufarul Alb”, „Lara” – Bursa imobiliara „Lara” SRL etc.

Medalii de argint 7 marci comerciale: „Gard Line” – „Rultehcom” SRL, „Etalon Prim” – Etalon Prim SRL etc.

Medalii de bronz 3 marci comerciale: „Steclar” – Steclar SRL, „Rultehcom” - „Rultehcom” SRL, „Gravena” – Gravena Sanipro SRL.

Lista completa a castigatorilor va putea fi accesata pe www.chamber.md

Sursa foto www.chamber.md