Call-center:
(+373-22) 400500

Anti-corruption line:
(+373-22) 400500

Concursul AGEPI „Trofeul pentru inovare si creativitate”

10/29/2009

In cadrul Expozitiei Internationale Specializate „INFOINVENT” , care va avea loc in incinta Centrului International de Expozitii „Moldexpo”, in perioada 24-27 noiembrie 2009, vor fi anuntate rezultatele concursului „Trofeul pentru inovare si creativitate”, editia a V-a.

Concursul „Trofeul pentru inovare si creativitate” se organizeaza de catre AGEPI din anul 2003, in scopul identificarii posesorilor celor mai impunatoare portofolii de proprietate industriala, al promovarii imaginii acestora pe piata nationala de produse si servicii si stimularii activitatilor de antreprenoriat bazate pe inovare, cercetare si creativitate.

Concursul este destinat solicitantilor/detinatorilor titlurilor de protectie a obiectelor de proprietate industriala din Republica Moldova.

Concursul se organizeaza in baza informatiilor statistice continute in bazele de date ale AGEPI (inventii, marci de produse si servicii, desene si modele industriale, soiuri de plante) si reflecta activitatea de brevetare/inregistrare din perioada 1 septembrie (anul trecut) – 31 august (anul curent) a institutiilor din sfera stiintei si inovarii, precum si a intreprinderilor de productie/servicii.

Trofeul se va inmana la festivitatea de premiere a invingatorilor din cadrul Expozitiei Internationale Specializate „INFOINVENT-2009”.

Lucrarile ce tin de organizarea si desfasurarea concursului sunt efectuate de catre Comisia pentru decernarea „Trofeului pentru inovare si creativitate” a AGEPI, activitatea careia se reglementeaza prin Regulamentul concursului.

Reamintim ca in anul 2003, la prima editie a concursului, Trofeul a fost castigat de „Salcuta” SRL, in domeniul antreprenoriat - productie si prestare servicii, si USM, in domeniul cercetare-dezvoltare si invatamant superior; laureati ai editiei a II-a a concursului au devenit United Wine Company SRL, si UTM; ai editiei a III-a - intreprinderea EUROALCO SRL si USM; al editiei a IV-a - USMF „N. Testemitanu”.