World Expo-2010: „Perlele Republicii Moldova in domeniul Cercetare-Inovare-Dezvoltare”

06/15/2010

In conformitate cu Programul activitatilor din cadrul Standului National al Republicii Moldova prezentat la Expozitia Mondiala-2010 de la Shanghai, China (1 mai-31 octombrie), in perioada 14-19 iunie 2010 va fi desfasurata o serie de mese rotunde cu tematica „Perlele Republicii Moldova in domeniul Cercetare-Inovare-Dezvoltare”. Responsabili de organizarea acestor actiuni sunt Agentia pentru Inovare si Transfer Tehnologic (AITT) a Academiei de Stiinte a Moldovei si Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI).

In perioada data vor fi prezentate realizarile cercetatorilor si inventatorilor din republica noastra, precum si aspectele generale ale sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale. In calitate de delegat la acest for important va participa Ion Daniliuc, Vicedirector general AGEPI, membru al Comitetului organizatoric al RM pentru Expozitia Mondiala “Shanghai-2010”. Vizitatorii Standului National al Republicii Moldova vor fi familiarizati cu situatia actuala din domeniul protectiei obiectelor de PI, modificarile curente ale legislatiei nationale in domeniul dat, fiind diseminate o serie de prospecte si brosuri promotionale editate de AGEPI. Urmatoarea saptamana a expozitiei va fi dedicata designului moldovenesc.

Scopul participarii Republicii Moldova la World Expo-2010 consta in diseminarea cat mai larga a informatiei despre tara noastra si potentialul sau economico-social, demonstrarea posibilitatilor si avantajelor unei afaceri pe teritoriul Republicii Moldova, prezentarea mediului investitional si de afaceri autohton, initierea noilor proiecte si colaborari internationale, atragerea investitiilor.

Detalii: http://ro.moldexpo.md/worldexpo