Call-center:
(+373-22) 400500

Anti-corruption line:
(+373-22) 400500

Un nou laureat al Medaliei de Aur „Inventator remarcabil” a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale

07/01/2013

Pentru succese remarcabile in activitatea inovationala in domeniul constructiei de masini agricole si cu ocazia Zilei Inventatorului si Rationalizatorului, Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) a acordat Diploma si Medalia de Aur „Inventator remarcabil” dlui Ion Habasescu, dr. hab. in tehnica, membru corespondent al ASM, director al Institutului de Tehnica Agricola „Mecagro”.

La 1 iunie curent, membrul corespondent al ASM Ion Habasescu, detinatorul titlului onorific „Om Emerit”, savant cu renume in domeniul mecanizarii agriculturii, laureat al Premiului National in domeniul stiintei si tehnicii, a atins onorabila varsta de 75 de ani.

Activitatea stiintifica si inovationala a m.c. Ion Habasescu s-a soldat cu realizari stiintifice valoroase pentru economia nationala. Sub conducerea dlui Habasescu au fost elaborate si implementate mijloace tehnice, inclusiv: complexul de masini si utilaje pentru procesarea productiei agricole (floarea soarelui, cerealelor, porumbului zaharat, carnii etc.), gama de masini pentru protectia plantelor (portabile, purtate, tractate), complex de utilaje pentru sectorul zootehnic, masini si utilaje pentru recoltarea si procesarea biomasei, cu scopul producerii si utilizarii biocombustibililor lichizi si solizi. Majoritatea elaborarilor contin elemente inovationale confirmate prin 82 de brevete de inventie ale Republicii Moldova, fiind implementate pe larg in tara si peste hotare.

Apreciind aceste realizari, AGEPI a adresat OMPI solicitarea de a sustine candidatura m.c. Ion Habasescu pentru a fi distins cu Medalia de Aur “Inventator remarcabil”.

Inalta distinctie OMPI a fost inmanata dlui Ion Habasescu de catre Svetlana Munteanu, vicedirector general AGEPI, in cadrul sedintei solemne consacrate Zilei Inventatorului si Rationalizatorului, care a avut loc la 28 iunie curent, in sala de conferinte a Confederatiei Nationale a Sindicatelor din Moldova.

Informatii detaliate despre activitatea stiintifica si inovationala a m.c. Ion Habasescu: http://mecagro.md/ro/noutati/item/68-ion-habasescu-75-ani