Call-center:
(+373-22) 400500

Anti-corruption line:
(+373-22) 400500

Schimb de experiență în domeniul tehnologiilor informaționale AGEPI-OSIM

03/24/2017

În perioada 21 – 23 martie 2017, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), s-a desfășurat o vizită de lucru a delegației Oficiului de Stat pentru Invenții și Marci din România (OSIM). Scopul vizitei a fost realizarea unui schimb de experiență privind soluţiile tehnico-informaţionale pentru operarea sistemului de administrare a titlurilor de proprietate intelectuală.

Programul vizitei a prevăzut întruniri ale delegației OSIM cu administrația și cu specialiștii Secției tehnologii informaționale și e-transformare AGEPI.

Specialiștii celor două oficii au abordat diverse subiecte cum ar fi prezentarea soluțiilor IT utilizate de AGEPI pentru administrarea IT a fiecărui domeniu de proprietate intelectuală: Brevete, Mărci, Desene și modele industriale: sisteme de baze de date, mediu de dezvoltare al aplicațiilor; funcționalitatea și prezentarea practică a modului de exploatare și administrare a acestor soluții; descrierea modului de organizare, implementare și utilizare a sistemului de helpdesk pentru utilizatorii interni și externi ai sistemelor de administrare a titlurilor de PI, însoţită de o demonstrație practică; prezentarea sistemelor de depunere electronică a cererilor de protecție a titlurilor de PI puse la dispoziția utilizatorilor de către AGEPI etc.

De asemenea, au fost prezentate soluțiile tehnice utilizate pentru diseminarea informațiilor privind titlurile de proprietate intelectuală pe site-ul AGEPI: facilități de documentare pentru clienți, registre naționale online, publicații electronice etc. Specialiștii celor două oficii au discutat și despre soluțiile tehnice implementate pentru gestionarea documentelor privind titlurile de PI și soluțiile tehnice privind schimburile de date ale AGEPI cu parteneri externi.

Vizita a fost organizată cu suportul Organizației Mondiale de Proprietate Intelectuală și în conformitate cu Planul de acțiuni AGEPI-OSIM pentru anii 2016-2017.