Call-center:
(+373-22) 400500

Anti-corruption line:
(+373-22) 400500

The finalists of the Contest Creative Business Cup Moldova have been appointed

07/27/2014

Pe 26 iulie curent, la Universitatea Perspectiva din Chisinau a avut loc finala Concursului Cupa Businessului Creativ Moldova (Creative Business Cup) organizat de AO GEW Moldova (Global Entrepreneurship Week). Cupa Businessului Creativ Moldova (CBC) este un concurs al ideilor creative de business si s-a desfasurat in premiera in Republica Moldova.

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) participa in calitate de partener la organizarea concursului CBC Moldova.

Concursul CBC are drept scop identificarea ideilor creative de afaceri din Moldova si promovarea acestora la nivel international. Obiectivul de baza al CBC este sustinerea si incurajarea antreprenorialului creativ autohton pentru a identifica ideile de afaceri aplicabile la nivel international. Antreprenorii, participanti la concurs, au posibilitatea sa-si sporeasca capacitatea de a intemeia sau dezvolta o companie de succes, bazata pe competentele lor creative.

La concurs s-au inscris antreprenorii din Republica Moldova, care dezvolta afaceri in urmatoarele domenii: design interior si vestimentar, arhitectura, film si radio, arta si mestesuguri, radio si TV, parcuri de distractii, gastronomie, activitati de agrement, precum si din alte domenii care implica idei creative.

Conditia de baza a CBC este ca idea de afacere sa fie implementata in Republica Moldova. Astfel, dintre toti participantii la concurs, au fost selectati 10 semifinalisti, care la 26 iulie curent, timp de 10 minute, si-au prezentat ideile lor creative de business.

Prezentarile au fost evaluate de un juriu competitiv format din reprezentantii organizatorilor si partenerilor concursului, dar si ai mediului de afaceri. AGEPI a fost reprezentata de dna Svetlana Munteanu, Vicedirectorul general al AGEPI.

In urma evaluarilor, juriul a selectat 5 finalisti ai etapei nationale a concursului:

Marti va fi selectata compania care va reprezenta Republica Moldova la finala internationala a Concursul CBC, care va avea loc in perioada 17-19 noiembrie 2014, la Copenhaga, Danemarca, in cadrul Saptamanii Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week).

Cupa Businessului Creativ a luat nastere in anul 2010 in Danemarca, ca un concurs dedicat comunitatii nationale, iar in 2012 a invitat castigatorii nationali din toate tarile care au dorit sa se alature proiectului. In 2013, numarul tarilor participante a fost de aproape 40. Anul acesta s-au inscris peste 60 de tari din intreaga lume.

Saptamana Globala a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week-GEW) este cel mai mare eveniment din lume care celebreaza inovatorii si creatorii de locuri de munca care lanseaza start-upuri ce aduc idei noi pentru stimularea cresterii economice si sporirea bunastarii oamenilor. Timp de o saptamana, in fiecare luna de noiembrie, GEW inspira oamenii de pretutindeni prin activitati locale, nationale si globale, menite sa-i ajute la explorarea potentialului lor creativ, de initiatori ai afacerilor si inovatori. Aceste activitati, de la competitii de mare anvergura la evenimente de networking, conecteaza participantii la potentialii parteneri, mentori si chiar investitori, deschizandu-le noi posibilitati si oportunitati interesante. In anul 2014 GEW  va fi organizat in perioada 17-23 noiembrie.

Pentru mai multe detalii accesati: https://www.facebook.com/

http://gewmoldova.org/