2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Situația actuală în domeniul indicațiilor geografice, discutată în cadrul unei întâlniri la AGEPI

05.02.2021

Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Viorel Iustin a avut astăzi o întrevedere cu omul de afaceri Vugar Novruzov. În cadrul întrevederii a fost discutată situația actuală în domeniul economic și cultural din Republica Moldova, provocările cu care se confruntă companiile în condițiile pandemiei cu COVID-19 și rolul proprietății intelectuale în asigurarea sustenabilității economice și promovarea unor afaceri de succes.

Directorul general al AGEPI a apreciat înalt contribuția omului de afaceri la promovarea produselor autohtone tradiționale și i-a mulțumit pentru suportul dezinteresat acordat la înregistrarea primei specialități tradiționale garantate din Republica Moldova: Prune umplute cu miez de nucă. Viorel Iustin a menționat că, Agenția a depus și va depune în continuare eforturi susținute pentru crearea în țara noastră a unui sistem puternic de protecție și promovare a indicațiilor geografice, denumirilor de origine și a specialităților tradiționale garantate.

Vugar Novruzov a ținut să menționeze că este onorat să contribuie la dezvoltarea și promovarea imaginii țării care a devenit o a două patrie și se simte dator să ofere tot sprijinul pentru prosperarea acesteia.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate și alte subiecte de discuție, precum creșterea nivelului de educație în domeniul proprietății intelectuale, importanța asigurării unei protecții solide a drepturilor de proprietate intelectuală, valorificarea potențialului și intelectual și cultural al țării și crearea de parteneriate reciproc avantajoase cu alte state și organizații internaționale de profil.

Vugar Novruzov desfăşoară în Republica Moldova activităţi în diverse domenii şi peste tot înregistrează rezultate impresionante. Timp de 15 ani el a fost și liderul comunităţii azere din Moldova. De asemenea, este cunoscut drept unul dintre cei mai generoşi mecenaţi, sponsorizând până în prezent mai multe proiecte importante în domeniul culturii şi nu numai.