2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Festivalul-Concurs ”Și tu poți fi o stea” și-a desemnat câștigătorii

30.04.2015

În perioada de 28 -30 aprilie curent la Chișinău a avut loc ediția a II-a a Festivalului-Concurs ”Și tu poți fi o stea”, organizat de Pretura sectorului Buiucani în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI). Evenimentul a avut scopul de a încuraja și promova tinerii interpreți și colectivele artistice din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar și superior din municipiul Chișinău.

Festivalul-concurs  s-a încadrat  plenar în lista activităților programate de către AGEPI cu ocazia Zilei Mondiale a  Proprietăţii Intelectuale, sărbătorită anual la 26 aprilie. În anul 2015  această sărbătoare a avut genercul  ”Ridică-te, înalţă-te, prin muzică!”.

La ediția curentă a Festivalului – Concurs au participat în jur de 40 de instituții de învățământ care au prezentat  cîte 2 numere artistice: O piesă solo sau duet în interpretare live doar în limba română , precum și un  ansamblu folcloric, dans, recital poetic sau scurt fragment teatral.

Juriul a fost format din jurnaliști, compozitori și interpreți din țară și de peste hotare. Autorul și producătorul festivalului concurs este interpreta de muzică ușoara, membru a Uniunii Muzicienilor din Moldova Rotaru Ludmila Eryka.

 Gala Laureaților  festivalului Concurs a avut loc de pe data de 30 aprilie curent  în incinta Teatrului Dramatic Rus ”A.P. Cehov”.

La evenimentul de premiere a laureaților au participat membrii Juriului Festivalului Concurs, profesori și părinți, elevi si studenti, tineri interpreți, precum și reprezentanții organizatorilor.

Membrii Juriului și reprezentanții coorganizatorilor Festivalului concurs  au înmânat tuturor participanților  premii de participare, premii speciale, premii pentru locurile I, II și III.  De Trofeul Festivalului-Concurs  s-a învrednicit Centrul de Educație Estetică ”Lăstărel” la categoria instituții preuniversitare și Școala profesională Nr. 1 la categoria instituții universitare din mun. Chisinau.

 În adresarea sa către participanții la festivitate, pretorul sectorului Buiucani, dl Valeriu Nemerenco, a menționat că Festivalul Concurs  este la o a doua editie si este foarte important pentru promovarea tinerelor talente din țara noastră. Dl Nemerenco a subliniat, de asemenea, că Festivalul-concurs a fost organizat și in contextul sărbătoririi  jubileului de 50 de ani de la fondarea Preturii sectorului Buiucani. Dumnealui a adresat mulțumiri partenerilor , in special AGEPI, pentru aprecierea si susținerea financiara a Festivalului concurs.

Prezentă la eveniment, dna Svetlana Munteanu, vicedirectorul general al AGEPI a vorbit despre rolul muzicii în viața noastră, importanța protejării și respectării rezultatelor creativității, precum și despre susținerea pe care AGEPI o oferă tinerii generații. În același context, dumneaei a felicitat toți participanții pentru prestațiile impresionante și le-a transmis mesajul de salut al doamnei Lilia Bolocan, director General AGEPI cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale.

Gala laureaților a culminat cu un recital de muzică ușoară și populară suținut de artiști autohtoni și invitați din Italia, precum si laureații locului I  si al ai Trofeului Festivalului –concurs.