2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

WIPO IP Diagnostics, un instrument de diagnosticare a portofoliului de proprietate intelectuală

13.04.2021

Pe 13 aprilie curent, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) în cooperare cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au organizat un webinar cu genericul Introduction to WIPO IP Diagnostics.

Evenimentul a avut drept scop familiarizarea cu noul instrument (online) al OMPI elaborat pentru (auto)diagnosticarea portofoliului de proprietate intelectuală și potențialului de PI al IMM-urilor.

La webinar au participat specialiști ai AGEPI dar și reprezentanţi ai altor organizații care acordă suport IMM-urilor, precum Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI).  

În cadrul seminarului online, reprezentantul OMPI a explicat în ce constă acest instrument și cum poate ajuta antreprenorii. Astfel, WIPO IP Diagnostics permite unei companii să își identifice potențialele active de proprietate intelectuală. Este sub forma unui chestionar cu mai multe secțiuni, în care vă sunt adresate întrebări cu privire la diferite subiecte legate de PI (de exemplu: produse inovatoare, mărci comerciale, modele industriale etc.).

După completarea chestionarului, instrumentul generează un raport automat care oferă recomandări și informații suplimentare despre activele de PI și despre modul în care acestea pot fi protejate, gestionate și exploatate.

Totodată, pentru a familiariza partenerii cu serviciile prestate de AGEPI, în cadrul webinarului, a fost realizată și o prezentare a ofertei Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală pentru IMM-uri, precum și altor categorii de utilizatori/beneficiari.

Participanții la webinar au putut, de asemenea, să adreseze întrebări experților într-o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri după încheierea prezentărilor.

Instrumentul de diagnosticare a portofoliului de proprietate intelectuală WIPO IP Diagnostics este disponibil în șase limbi ale ONU (engleză, franceză, rusă, spaniolă, arabă și chineză)  și poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.wipo.int/ipdiagnostic/.