2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Seminarul national AGEPI-OMPI „Managementul proprietatii intelectuale: inovarea, promovarea si transferul tehnologic”

12.10.2007

Importanta strategica a proprietatii intelectuale in economia contemporana este recunoscuta pe plan global. Republica Moldova, in calitate de tara-parte la circa 30 de conventii, aranjamente si tratate regionale si internationale, in baza carora se realizeaza protectia obiectelor de proprietate intelectuala, depune eforturi conjugate in scopul propagarii si valorificarii potentialului national de PI. Ultimii 15 ani s-au soldat cu crearea unui mediu propice dezvoltarii sistemului de protectie a PI si a premiselor pentru diversificarea cailor de redresare a economiei nationale, inclusiv prin valorificarea produsului intelectual si transferul tehnologic.

In scopul diseminarii informatiei si familiarizarii reprezentantilor sferei cercetare-dezvoltare, invatamant superior si antreprenoriat din republica cu managementul proprietatii intelectuale si cu prilejul Jubileului de 15 ani de la fondarea AGEPI si constituirea sistemului national de protectie a proprietatii intelectuale, in perioada 18-19 octombrie curent, cu incepere de la ora 10.00, in incinta Palatului Republicii din Chisinau (sala II-B), se va desfasura Seminarul national „Managementul proprietatii intelectuale: inovarea, promovarea si transferul tehnologic”, organizat de Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) in cooperare cu Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala (OMPI).

La lucrarile seminarului vor participa inalti functionari ai Organizatiei Mondiale de Proprietate Intelectuala (OMPI), Oficiului Eurasiatic de Brevete (OEAB), Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci din Romania (OSIM), Oficiului de Stat pentru Brevete al Republicii Kirgizstan (Kyrgyzpatent), Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Seminarul este destinat institutiilor si organizatiilor ce activeaza in sfera cercetare/dezvoltare si invatamant superior, intreprinderilor mici si medii, reprezentantilor si consilierilor in proprietate industriala, specialistilor, care in activitatea lor interactioneaza cu sistemului de PI. Specialistii OMPI, ASM, AGEPI vor familiariza participantii cu ultimele realizari din domeniul managementului proprietatii intelectuale, cu rolul inovarii si transferului tehnologic in dezvoltarea unei economii bazate pe cunoastere, cu cele mai bune metode de solutionare a problemelor si litigiilor din domeniu, cu activitatea serviciilor de transfer tehnologic etc. Programul seminarului prevede si desfasurarea unei mese rotunde cu genericul „Managementul proprietatii intelectuale”, coordonata de Vladimir Yossifov, Consilier OMPI.

! Pe 19 octombrie, in ultima zi a seminarului, la orele 14.00, la Agentia de presa INFOTAG va fi organizata o conferinta de presa consacrata rezultatelor acestei reuniuni. In aceeasi zi, la orele 16.00, la Palatul Republicii va avea loc Sedinta solemna consacrata Jubileului de 15 ani de la fondarea AGEPI.