2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Sedinta festiva consacrata Aniversarii a 21 de ani de la fondarea AGEPI

09.09.2013

Pe 8 septembrie curent, s-au implinit 21 de ani de la crearea Agentiei de Stat pentru Protectia Proprietatii Intelectuale a Republicii Moldova (AGEPI). Cu aceasta ocazie, in incinta AGEPI a avut loc o Sedinta festiva consacrata Aniversarii AGEPI. Sedinta a fost prezidata de catre Directorul General al AGEPI Lilia Bolocan, care a facut o trecere in revista a rezultatelor obtinute de Agentie pe parcursul celor 21 de ani de activitate, axandu-se in special asupra realizarilor din ultimul an.

La sedinta au participat viceprim-ministrul, ministrul economiei al Republicii Moldova Valeriu Lazar, presedinte al Comisiei Nationale de Proprietate Intelectuala, viceministrul Agriculturii si Industriei Alimentare Viorel Gutu si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Moldovei Gheorghe Cucu, care au rostit si un cuvant de felicitare.

Vorbitorii au mentionat rolul proprietatii intelectuale in dezvoltarea unei societati moderne, bazate pe cunoastere, si faptul ca Aniversarea de 21 de ani a AGEPI constituie un bun prilej de a evoca contributia Agentiei la crearea, dezvoltarea si afirmarea in Republica Moldova a unui Sistem de protectie a proprietatii intelectuale comparabil cu sistemele similare ale tarilor cu traditii considerabile in domeniu.

„Stimat colectiv al AGEPI, Va felicit cu ocazia aniversarii a 21 de ani de la fondarea AGEPI. 21 de ani este varsta maturitatii, Va felicit pentru toate realizarile pe care le-ati avut pana acum.

Vreau sa va spun ca activitatea institutiei Dvs. este foarte importanta, iar intr-o economie de piata in special. Succes in continuare si realizari cat mai frumoase”, a afirmat viceprim-ministrul Valeriu Lazar.

Un cuvant de felicitare pentru colectivul AGEPI a rostit Directorul General al AGEPI Lilia Bolocan. „Astazi sarbatorim 21 de ani de la fondarea AGEPI. Am o deosebita placere si onoare sa fim impreuna in aceasta zi si sa-i avem alaturi si pe colegii de la Comisia Nationala de Proprietate Intelectuala. Ma bucur foarte mult ca AGEPI a atins toate scopurile pe care si le-a propus. Sa aveti sanatate, sa aveti relatii frumoase cu oameni si sa va realizati pe plan profesional”, a mentionat Directorul General al AGEPI.

Totodata, cu ocazia aniversarii a 21 de ani de la fondarea AGEPI, in cadrul Agentiei a fost organizata, in premiera, Expozitia lucrarilor de creatie ale angajatilor AGEPI. La expozitie au fost expuse mai multe goblenuri, picturi, milieuri, tablouri realizate in tehnica Quilling etc. Autorii celor mai frumoase lucrari s-au ales cu diplome de participare si premii.

Sistemul de proprietate intelectuala este foarte dinamic si se caracterizeaza printr-o capacitate remarcabila de a evolua si a se adapta la noile conditii social-economice. Performantele tehnologice curente, in special cele din domeniul tehnologiilor informationale si biotehnologiei, precum si evolutia societatii insasi, necesita o reevaluare permanenta a sistemului.

In conformitate cu misiunea sa, AGEPI va continua promovarea politicilor in domeniul proprietatii intelectuale si eficientizarea sistemului de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala, care sa incurajeze progresul tehnologic, sa stimuleze creativitatea si sa contribuie la dezvoltarea economica, sociala si culturala a Republicii Moldova.