2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Salonul International de Inventii de la Geneva, locul unde se aduna cei mai creativi oameni din lume

30.03.2011

Salonul International de Inventii de la Geneva - 2011 - cu 785 de expozanti din 45 de tari, 79% de intreprinderi si universitati, 21% de inventatori si cercetatori privati, peste 60.000 de vizitatori de pe cinci continente si 650 de jurnalisti acreditati - este cel mai prestigios eveniment international in domeniul inventicii. Editia a 39-a a Salonului se va desfasura in perioada 6-10 aprilie 2011 la Centrul de expozitii „Palexpo”, sub inaltul patronat al OMPI, Confederatiei elvetiene, Consiliului de Stat al Elvetiei, precum si al mai multor organizatii nationale si internationale.

In fiecare an, intreprinderi industriale si comerciale, institutii si organizatii de stat, cercetatori si inventatori din intreaga lume expun aici circa 1.000 de inventii inedite, noutatea fiind principala conditie de prezentare. Salonul este un bun prilej de intalnire pentru investitori, industriasi si agenti economici, dar si locul unde publicul este invitat sa descopere tehnologiile care-i vor facilita viata intr-un viitor apropiat. In acest sens, Salonul nu inainteaza nici o restrictie privind domeniul abordat de inventatori, fiind acceptate orice fel de inventii: de la cele mai moderne aspecte ale stiintei si tehnologiilor pana la jucarii si obiecte de uz casnic.

In afara de interesul de a gasi parteneri, expozantilor li se acorda posibilitatea de a-si evalua inventiile, apreciate de un Juriu international foarte competent, alcatuit din peste 80 de specialisti-inventatori premiati la editiile precedente, profesori universitari sau cercetatori renumiti in diverse domenii ale stiintei si tehnicii. Cele mai relevante inventii sunt mentionate cu zeci de premii speciale, dintre care cel mai ravnit - Premiul Mare al Salonului.

Prima Expozitie Mondiala a Inventiilor a avut loc in anul 1972, fiind organizata de elvetianul Jean-Luc Vincent, care si astazi, dupa 39 de ani, este presedintele-fondator al Salonului International de Inventii de la Geneva. Dl Jean-Luc VINCENT a vizitat Republica Moldova in anul 2003 si a participat la inaugurarea EIS Infoinvent”, organizata de AGEPI in conlucrare cu alte institutii, apreciind inalt buna organizare si calitatea exceptionala a elaborarilor prezentate de inventatorii si cercetatorii participanti la expozitie.

Este evident faptul ca, pentru a avea succes pe piata, o inventie trebuie sa fie cunoscuta unui cerc cat mai larg de potentiali utilizatori. Comunitatea inventatorilor din Republica Moldova de mai bine de un deceniu persevereaza in a-si face cunoscute elaborarile publicului din vestul Europei, care este mult mai receptiv la aparitia a tot ce este nou, obtinand de fiecare data cele mai valoroase distinctii.

AGEPI are deja o impunatoare experienta in sustinerea unor astfel de actiuni de promovare a noilor solutii tehnice create de inventatorii autohtoni. La editia recenta a Salonului de Inventii de la Geneva AGEPI va prezenta un stand expozitional privind sistemul de PI din tara noastra si cele mai bune lucrari ale inventatorilor nationali. De asemenea, AGEPI a instituit o cupa si trei medalii pentru premierea celor mai de perspectiva lucrari ale laureatilor Salonului.

Coordonator national al Salonului International de Inventii de la Geneva, responsabil de prezentarea standului expozitional al Republicii Moldova este academicianul Ion Toderas, Directorul Institutului de Zoologie al ASM.

Serviciul de presa AGEPI