2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Respectarea drepturilor de proprietate intelectuală abordată la Reuniunea Ministerială în domeniul comerțului

22.05.2019

Reprezentantul AGEPI a participat în cadrul delegației Republicii Moldova, conduse de Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, la cea de-a II-a Reuniune Ministerială în domeniul comerțului, care a avut loc pe data de 21 mai curent la Kiev, Ucraina.

Reuniunea a fost organizată sub auspiciile Comisarului Uniunii Europene pentru Comerț, Cecilia Malmström, cu participarea reprezentanților de nivel înalt ai țărilor Parteneriatului Estic, și anume Georgia, Ucraina și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului s-a evaluat punerea în aplicare a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, referitoare la dezvoltarea economică și a mediului de afaceri.

În discursul său, ministrul Chiril Gaburici a subliniat progresele și provocările legate de punerea în aplicare a acordului DCFTA menționând că Republica Moldova a înregistrat progrese esențiale de la ultima Reuniune Ministerială în domeniul vamal, măsurilor sanitare și fitosanitare și al achizițiilor publice.

Reprezentantul AGEPI la eveniment, dna Liliana Vieru, șef Direcție comunicare și relații internaționale a prezentat ultimele evoluții înregistrate de către Republica Moldova în domeniul protecției și asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală în contextul angajamentelor asumate de țara noastră în virtutea DCFTA. 

În cadrul reuniunii, a fost organizată și o masă rotundă cu participarea companiilor din Republica Moldova, Ucraina și Georgia ce operează și exportă produse pe piața Uniunii Europene, care au realizat un schimb de experiență și bune practici referitoare la beneficiile, dar și provocările cu care se confruntă operatorii economici în procesul de accedere pe piața UE.