Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) invită persoanele interesate de protecția produselor software să participe la cea de-a doua sesiune a Școlii online de Transfer Tehnologic care va începe la data de 18 octombrie curent cu un seminar on-line axat pe aspectele practice ale transferului tehnologic și managementului inovațional, în special în domeniul tehnologiilor informaționale și programelor de calculator.
Participanții la eveniment vor avea posibilitatea să-și consolideze cunoștințele în cadrul unei clase virtuale Moodle unde sunt puse la dispoziție materiale instructive-educative în domeniul proprietății intelectuale și brevetării programelor de calculator.
Subiectele vor include conținut în trei niveluri diferite (intermediar, de bază și avansat), urmat de un scurt test. Fiecare participant care promovează toate chestionarele primește un certificat de participare.
Astfel, toți cei care doresc să afle mai multe informații despre protecția asupra programelor de calculator se pot alătura Școlii online de Transfer Tehnologic, în cadrul evenimentului din 18 octombrie. Pentru înregistrare accesați link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_hMw9htVi6t4tfPnWecQsY2KDw3zOzqy6826RznxsJr-fww/viewform.
Amintim că, prima sesiune a Școlii online de Transfer Tehnologic a fost lansată la data de 11 octombrie și se va încheia pe data de 17 octombrie.
Școala online de Transfer Tehnologic este organizată în cadrul proiectului „Consolidarea inovațiilor în regiunea Dunării prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală” (KnowING IPR), proiect la care AGEPI este partener.
Mai multe detalii găsiți aici http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/6827?fbclid=IwAR18BALQyL4qG-RzmYd3xQ3JXAKLr-FsN3G9GIsYmWGW_nnLNZzUEqBLs94
***
Proiectul KnowING IPR îşi propune să faciliteze inovarea în Regiunea Dunării prin dezvoltarea unei platforme transnaţionale cu acces deschis – Knowing Hub – care va oferi instrumentele necesare pentru analiza și determinarea stadiului tehnicii într-un anumit domeniu, urmărirea progresului tehnologiilor emergente, identificarea soluţiilor pentru diverse probleme tehnice, oferind acces gratuit la milioane de documente de brevet din întreaga lume dar și la un număr impunător de publicații pe diverse domenii tehnice.
Adițional, platforma va include servicii de informare și ghidare pentru gestiunea eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) şi pentru susţinerea comercializării rezultatelor cercetării şi ale transferului de tehnologie.
Proiectul KnowING IPR este format dintr-un consorțium regional cuprinzând parteneri din următoarele țări: Slovenia, Slovacia, Croația, Republica Cehă, Bulgaria, Romania, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Republica Moldova și Ucraina.