2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

OMPI a lansat serviciul public de informare in domeniul PI „WIPO GOLD”

01.07.2010

Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala (OMPI) a lansat in iunie curent serviciul „WIPO GOLD – sursa on-line de referinta universala in domeniul proprietatii intelectuale, care ofera acces gratuit, rapid si facil la o colectie vasta de date specializate si instrumente de cautare referitoare la tehnologii, marci, desene si modele industriale, statistici, standarde OMPI, sisteme de clasificare, legi si tratate in domeniul PI.

"Lansarea „WIPO GOLD” este un pas important spre realizarea unuia dintre obiectivele strategice ale OMPI - de a deveni sursa de referinta mondiala pentru informare si analiza in domeniul PI", a declarat Directorul general OMPI Francis Gurry. El a adaugat ca acest portal este un instrument de informare de mare valoare, dinamic si in continua evolutie, care pe parcurs va fi extins si perfectionat.

OMPI s-a angajat sa reduca deficitul de cunostinte prin facilitarea liberei circulatii la nivel global a informatiei in domeniul PI, ameliorarea accesului la ea si utilizarii acestor resurse. O mare parte a informatiilor tehnice din documentele de brevet nu se mai publica in alta parte. Prin urmare, aceste documente reprezinta o sursa de informare extrem de utila in societatea contemporana bazata pe cunoastere.

Bazele de date mari, cum este serviciul OMPI de cautare PATENTSCOPE®, permit de a efectua cautari gratuite de inalta calitate in datele referitoare la peste 1,7 milioane de cereri de brevet internationale depuse prin procedura PCT, precum si in datele referitoare la brevetele inregistrate in diferite tari. Serviciul „WIPO GOLD” este insa si mai vast, fiind constituit din urmatoarele compartimente:

  • Tehnologii
  • Marci
  • Nume de domen
  • Design
  • Legi si tratate
  • Clasificari
  • Norme ale OMPI
  • Statistica

Detalii: http://www.wipo.int/wipogold/en/