2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Modele de succes din diverse domenii ale creativității, prezentate în cadrul unui eveniment inedit

16.12.2016

Peste 130 de pasionați sau interesați de industriile creative au avut ocazia să descopere câteva modele de succes din diverse domenii ale creativității, în cadrul unui eveniment inedit organizat de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în colaborare cu YOUBESC creative institute.

Este vorba despre evenimentul cu genericul "Istorii de succes din domeniul industriilor creative", desfășurat pe 14 decembrie, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Scopul acestuia a fost prezentarea modelelor de succes din diverse sectoare ale industriilor creative, promovarea importanței acestor industrii, precum și evidențierea soluțiilor ce ar impulsiona creșterea economică în acest domeniu.

Evenimentul a fost moderat de către Directorul general AGEPI, Octavian Apostol, care, în deschidere, a menționat că, în contextul, crizei economice și având în vedere lipsa resurselor naturale, industriile creative pot deveni motorul intelectual al economiei naționale.

În calitate de speakeri, au fost invitați Adriano Marian, fondator, director, dirijor Chişinău „Youth Orchestra”; Roman Rybaleov, fotograf; Dmitrii Voloșin, directorul companiei Simpals; Vitalie Eșanu, fondatorul Evisoft Moldova și primei televiziuni online privesc.eu; Alla Donțu, producător muzical și  fondatoarea  YOUBESC creative institute; Vasile Nedelciuc, directorul și fondatorul companiei Endava Moldova și Tudor Darie, antreprenor IT.

Vorbitorii au povestit oamenilor despre cum au reușit să-și dezvolte afaceri de succes cu ajutorul creativității sau afaceri bazate pe procesul de creație, despre ce reprezintă creativitatea pentru businessul lor și care sunt recomandările pentru cei care intenționează să dezvolte o afacere în domeniul industriilor creative.

De asemenea, invitații au îndemnat participanții să fie perseverenți, să știe să facă față concurenței cu ajutorul creativității, să gândească altfel, să se inspire din experiența altora, să facă lucruri calitative și să aibă dorința de a ajunge departe.

În urma vânzării biletelor la evenimentul "Istorii de succes din domeniul industriilor creative", s-a colectat suma de 10,200 lei, bani care vor fi donați pentru susținerea unui tânăr talent și anume a Irinei Braguța, o fetiță de 12 ani, din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Împreună cu mama și frațiorul ei în vârstă de 8 ani locuiesc într-o casă batrânească, rămasă de la bunei, fiind într-o stare deplorabilă.

Irinei îi place extrem de mult să cânte la pian, având și o voce minunată. Ea a demonstrat acest lucru chiar în deschiderea evenimentului interpretând două piese. Cu banii adunați, Irina își va putea continua studiile muzicale.

Evenimentul "Istorii de succes din domeniul industriilor creative" a fost susținut de Purcari Wines, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Rifero, Vent d'Est, Bio-cămara Mănăstirii Zăbriceni,  Privesc.Eu și partener media general Agora.md.

Puteți urmări evenimentul aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/72697/Evenimentul--Istorii-de-succes-din-domeniul-industriilor-creative-