2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La AGEPI se va desfasura o serie de actiuni in cadrul campaniei „Zilele dreptului de a sti”

22.09.2011

In perioada 26 septembrie-2 octombrie 2011 Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala va lua parte la actiunile preconizate in cadrul editiei a VIII-a a campaniei “Zilele dreptului de a sti” cu genericul „O persoana activa este una bine informata”, organizata de Centrul de Promovare a Libertatii de Exprimare si a Accesului la Informatie „Acces-Info” in colaborare cu alte organizatii neguvernamentale. Scopul campaniei consta in implementarea accesului la informatie, libertatii de exprimare, transparentei institutionale si implicarii publicului in luarea deciziilor, conform Planului national de actiuni in domeniul drepturilor omului.

Programul AGEPI consacrat acestei campanii cuprinde o serie de activitati de informare, precum expozitia de carte cu tema: „Proprietatea intelectuala - cheia in lumea cunoasterii” (26 septembrie - 2 octombrie 2011, sala de lectura a Bibliotecii AGEPI). La expozitie vor fi expuse cele mai relevante publicatii din domeniul proprietatii intelectuale, atat pe suport de hartie, cat si electronic, intrate recent in colectia Bibliotecii AGEPI.

De asemenea, AGEPI invita persoanele interesate sa participe la activitatile care se vor derula in cadrul „Zilei usilor deschise”, organizata la Biblioteca AGEPI pe data 29 septembrie curent. Pe parcursul acestei zile, oricine poate beneficia, la solicitare, de consultatii privind sursele de informare si documentare in domeniul protectiei obiectelor de proprietate intelectuala, modalitatea de accesare a bazelor de date nationale si internationale, cadrul normativ-legislativ national si international in domeniul protectiei si respectarii drepturilor de PI, precum si serviciile prestate de AGEPI.

Programul prevede si prezentarea unor scurte prelegeri privind notiunile de baza din domeniul PI pentru studentii Universitatii de Studii Europene din Moldova, special invitati la eveniment. Specialistii AGEPI vor prezenta comunicari pe urmatoarele teme: „Rolul PI in dezvoltarea economica si integrarea europeana a tarii”, „Dreptul de autor si drepturile conexe. Promovarea creativitatii in Republica Moldova”, „Colectia de documente in domeniul PI”.

Va asteptam la „Ziua usilor deschise”, organizata la Biblioteca AGEPI!