2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Industrii creative: de la idee la business

01.11.2017

Pe 18 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, organizează un Follow-up cu genericul "Industrii creative: de la idee la business".

Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului Internațional de Expoziții ,,MOLDEXPO”, Pavilionul central, cu începere de la ora 11:00.

Scopul evenimentului este promovarea importanței industriilor creative, precum și evidențierea soluțiilor care ar impulsiona creșterea economică în acest domeniu.

În cadrul evenimentului, mai mulți speakeri din domeniul industriilor creative își vor împărtăși din experiența proprie și vor vorbi despre potențialul substanțial al acestui sector care ar putea fi un atu important în dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova.

La eveniment va participa Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, care va vorbi despre activitățile de promovare și susținere a domeniului industriilor creative în Republica Moldova. 

De asemenea, Andrei Chistol, șef al cabinetului ministrului educației, culturii și cercetării, va prezenta o informație privind implementarea în Republica Moldova a Programului UE Europa Creativă și oportunitățile oferite antreprenorilor din domeniul industriilor creative. 

Și-au anunțat participarea la eveniment, cu prezentarea unor experiențe proprii în dezvoltarea afacerilor din domeniul industriilor creative, următorii speakeri:

  • Arnold Vahrewald, expert internațional în domeniul proprietății intelectuale;
  • Olga Radu, președintele Asociației Companiilor din Industriile Creative;
  • Iurie Bădicu, compozitor, producător şi critic muzical;
  • Vlad Costandoi, Director Sens Music, președintele Asociației Naționale a Industriei Muzicale;
  • Daniela Burlaca, actriță, regizor și membru fondator la Teatrul „Studio Geneza Art”;
  • Alexandrin Buraga, arhitect, antreprenor;
  • Dumitru Talmazan, specialist Digital comunicare.

În ultimii ani, industriile creative din Republica Moldova cunosc o dezvoltare rapidă. Studiul realizat în 2014 la nivel național, la solicitarea AGEPI, cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, a confirmat că, şi în Republica Moldova, industriile creative pot fi considerate un sector important care influenţează creşterea economică şi creează noi locuri de muncă.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înregistrarea se face prin completarea formularului la adresa: https://goo.gl/iLVaxj , până la data de 16 noiembrie.

Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon: 022 – 400 – 650.

Evenimentul dedicat industriilor creative se încadrează în seria de activități organizate de AGEPI în contextul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo.