2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Forumul International al Intreprinderilor Mici si Mijlocii

21.04.2008

In perioada 23-26 aprilie 2008, la Centrul International de Expozitii "Moldexpo" SA, va avea loc Expozitia Internationala a intreprinderilor businessului mic si mijlociu si a prestatorilor de servicii, editia a VIII-a, care se va desfasura in cadrul Forumului International al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Evenimentul se va derula sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, organizatorii lui fiind Ministerul Economiei si Comertului si Centrul International de Expozitii „Moldexpo", iar coorganizatori - Ministerul Administratiei Publice Locale, Camera de Comert si Industrie, Primaria municipiului Chisinau, Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

Organizarea Forumului International al Intreprinderilor Mici si Mijlocii are drept scop familiarizarea publicului cu realizarile intreprinzatorilor din sfera businessului mic si mijlociu si contributia acestora la dezvoltarea economica a tarii, precum si crearea conditiilor favorabile pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Printre obiective mentionam: evidentierea potentialului acestui sector economic; facilitarea incheierii contractelor si acordurilor de colaborare; identificarea problemelor si tendintelor in dezvoltarea businessului mic si mijlociu; promovarea reprezentantilor sectorului privat.

Pe parcursul ultimilor 7 ani, la lucrarile expozitiei au participat 1436 de intreprinderi, iar la editia din anul trecut au luat parte 210 agenti economici din municipiul Chisinau si din 18 raioane ale republicii, o buna parte dintre participanti incheind contracte sau acorduri de colaborare. In scopul studierii pietei si a promovarii marfurilor autohtone, la standuri se organizeaza comercializari ale diverselor produse.

Sectiunile expozitiei:

  • bunuri de consum: confectii, articole de tricotaj, incaltaminte, articole din blana, marochinarie, obiecte igienice, vesela, chimie casnica, electrocasnice, mobila netraditionala, covoare;
  • produse alimentare si bauturi;
  • tehnologii, utilaje si materiale pentru toate sferele economiei;
  • artizanat;
  • organizatii neguvernamentale;
  • programe si proiecte internationale pentru sustinerea businessului mic si mijlociu;
  • business pentru business: consulting, audit, servicii juridice, financiare, de transport, de asigurari, publicitare, de pregatire a cadrelor;
  • business-suvenire si cadouri, productie publicitara-suvenire, premii si distinctii, noi conceptii si elaborari;
  • servicii prestate si marfuri produse de catre Societatile de invalizi.

Printre participantii editiei din acest an sunt: Institutul National de Standardizare si Metrologie, compania Voxtel, Banca de Economii, Uniunea Mesterilor Populari, Mesterii populari din UTA Gagauzia, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Centrul de pregatire a specialistilor pentru Armata Nationala s.a. In programul Forumului International al Intreprinderilor Mici si Mijlocii sunt incluse seminare si mese rotunde, la care vor fi prezentate si comunicarile specialistilor AGEPI referitoare la realizarea drepturilor de proprietate intelectuala in businessul mic si mijlociu. La 23 aprilie in sala de conferinte a CIE "Moldexpo" va avea loc masa rotunda organizata de AGEPI "Aspecte actuale ale protectiei si realizarii drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuala", iar in cadrul expozitiei AGEPI participa cu un stand promotional.

In final, vor fi facute totalurile concursului „Cel mai bun intreprinzator al anului din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii".