2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Femeile antreprenoare, susținute de AGEPI

09.03.2016

În ajunul sărbătorii dedicate femeilor, Rețeaua Globală a Antreprenoriatului GEN Moldova, împreună cu Fundația Friedrich Naumann, au adunat femeile de afaceri pentru un schimb frumos de experienţă la Creative Women Entrepreneurs.

Scopul evenimentului a fost promovarea antreprenoriatului creativ feminin din Republica Moldova.

Forumul Creative Women Entrepreneurs a fost deschis de președintele GEN Moldova, Olesea Fortuna, care a vorbit despre importanța creativității în afaceri.

În continuare, Vlad Gîlcă, Coordonatorul pentru Republica Moldova a Fundației Friedrich Naumann, partener general al forumului, a prezentat activitatea Fundației și a subliniat necesitatea promovării principiilor libertății și responsabilității în mediul de afaceri.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener al forumului Creative Women Entrepreneurs. Prezentă la eveniment, Directorul general adjunct al AGEPI, Svetlana Munteanu, a vorbit despre rolul creativității și inovațiilor pentru dezvoltarea econimică și importanța protecției proprietății intelectuale, prezentând serviciile oferite de AGEPI și oportunitățile de care poți beneficia antreprenorii la înregistrarea mărcilor comerciale proprii, designului industrial, precum și la brevetara invențiilor și noilor soiuri de plante.

Programul Uniunii Europene destinat dezvoltării ideilor creative - „Europa Creativă”, a fost prezentat de Andrei Chistol, Coordonator în Biroul Europa Creativă Moldova/Ministerul Culturii.

După încheierea sesiunii de inițiere, au fost invitați trainerii din Spania, România, Ucraina și Moldova pentru a conlucra cu participantele și a dezvolta abilitățile lor în managementul personal, modelarea creativă a afacerilor, crearea comunităților pe produs și abordarea creativă a consumatorului.

De asemenea, participantele la eveniment au avut parte și de un schimb de experiență din partea unor antreprenoare notorii din domeniul industriilor creative din Republica Moldova.