2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Felicitare: 20 ani AGEPI

07.09.2012

Stimati Prieteni,

In aceasta Zi remarcabila din viata institutiei noastre si a intregului sistem national de proprietate intelectuala, cand marcam impreuna Aniversarea de 20 de ani ai AGEPI, adresez cordiale felicitari si urari de noi realizari de prestigiu, sanatate si prosperitate tuturor solicitantilor, cercetatorilor, inventatorilor, reprezentantilor si mandatarilor autorizati, agentilor economici si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala.

Evaluand cei 20 ani de activitate a Agentiei – in contextul efortului comun depus de poporul nostru intru afirmarea si dezvoltarea Republicii Moldova – consider ca avem tot temeiul sa ne mandrim cu rezultatele obtinute.

Pe parcursul a doua decenii s-a creat un mediu propice dezvoltarii sistemului de protectie a PI si premisele pentru diversificarea cailor de redresare a economiei nationale, inclusiv prin valorificarea produsului intelectual, implementarea inovatiilor si transferul tehnologic. Sistemul de protectie a proprietatii intelectuale este unul din cele mai importante atribute ale statalitatii Republicii Moldova, dreptul cetatenilor la proprietatea intelectuala fiind consfintit de Constitutia tarii.

Rezultatele activitatii inventive si de brevetare/inregistrare a OPI din momentul infiintarii AGEPI pana in prezent ne demonstreaza ca, in pofida conditiilor economice precare, inventatorii si cercetatorii din Republica Moldova completeaza patrimoniul universal cu cele mai progresive solutii tehnice, tehnologii avansate, materiale si procedee noi. In acelasi timp, producatorii si oamenii de creatie autohtoni constientizeaza tot mai mult necesitatea protectiei inventiilor, marcilor, desenelor/modelelor industriale, drepturilor de autor si conexe etc.

In conformitate cu misiunea sa, AGEPI va continua promovarea politicilor in domeniul proprietatii intelectuale si eficientizarea sistemului de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala, care sa incurajeze progresul tehnologic, sa stimuleze creativitatea si sa contribuie la dezvoltarea economica, sociala si culturala a Republicii Moldova.

Stimati Colegi! Momentul aniversar pe care il traieste astazi AGEPI este pentru colectivul Agentiei un bun prilej de a face o retrospectiva a drumului parcurs in acesti 20 de ani, a realizarilor si a rezervelor neexplorate, de a-si mobiliza intregul potential de munca pentru indeplinirea cu succes a sarcinilor puse in fata sa de Guvern, pentru a raspunde tuturor provocarilor inerente unei evolutii plenare in noile conditii social-politice si economice.

Va felicit inca o data cu prilejul Aniversarii AGEPI, va doresc realizari frumoase in activitatea profesionala, fericire personala, pace si armonie in familiile dvs.!

Lilia Bolocan,
Director General AGEPI

8 septembrie 2012