2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Editia a IX-a a Salonului International de Inventii si Tehnologii Noi „Novoe vremea” si-a anuntat castigatorii

08.10.2013

In perioada 26-28 septembrie, delegatia Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) a participat la cea de-a IX-a editie a Salonului International de Inventii si Tehnologii Noi „Novoe Vremea”, care s-a desfasurat in orasul Sevastopol, Ucraina.

Salonul „Novoe Vremea” este un proiect comun al Agentiei pentru Dezvoltare Economica din Sevastopol, Agentia de Promovare a Stiintei si Inovarii „Novoe Vremea” si Centrul „AYUMEL”. In acest an, evenimentul a fost organizat cu suportul Ministerului Educatiei, Stiintei, Tineretului si Sportului din Ucraina, Serviciului de Stat de Proprietate Intelectuala din Ucraina, Institutul de Proprietate Intelectuala din Ucraina, Administratia de Stat si Consiliul orasului Sevastopol, Academia de Stiinte din Ucraina (UAS), Federatia Internationala a Asociatiilor de Inventatori (IFIA) precum si alte organizatii din domeniul proprietatii intelectuale.

In total, la aceasta expozitie au fost expuse 580 de lucrari din diverse domenii ale stiintei si tehnicii, prezentate de catre tineri inventatori si institutii de cercetare din Ucraina, Republica Chineza (Taiwan), Polonia, Ungaria, Romania, Republica Moldova, Federatia Rusa, Slovenia.

Republicа Moldova a fost reprezentata la acest salon de catre AGEPI, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Agrara de Stat din Moldova, Centrul National stiintifico-practic de Medicina Urgenta si Institutul „ELIRI”. La eveniment, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a participat cu un stand expozitional, in cadrul caruia a fost prezentat sistemul national de proprietate intelectuala. Totodata, au fost distribuite materiale promotionale, inclusiv despre Expozitia Internationala Specializata „Infoinvent”, editia a XIII-a care va avea loc in perioada 19-22 noiembrie 2013, in incinta Centrului International de Expozitii "Moldexpo" SA.

Pentru aportul sau in promovarea proprietatii intelectuale si organizarea standului expozitional, AGEPI a obtinut premiul special al Centrului „AYUMEL” si a fost premiata cu medalia de aur al Salonului International „Novoe Vremea”.

Reprezentanta Universitatii Agrare de Stat din Moldova, inventatoarea Larisa Caisin s-a ales cu marele premiu al Salonului „Femeia-Inventator” pentru cele sapte inventii din domeniul zootehniei.

La fel si ceilalti inventatori din Republica Moldova au fost premiati cu medalii de aur, argint si bronz pentru inventiile expuse.

AGEPI, la randul sau a apreciat aportul adus la dezvoltarea creativitatii tinerii generatii si a premiat cu medalie si diploma: Gimnaziul Tinerilor Talentati din satul Tancovoie, raionul Bahcisarai, Crimea, Ucraina, lucrarile lui Victor Kurylenco Scoala Evrica, Krivoy Rog, Ucraina, precum si grupul de inventatori de la Institutul National de Inventica din Iasi, Romania, pentru noile Soiuri de Cirese „Ludovica”, „Cociu”, „Andrei”.

Cupa AGEPI a fost inmanata Salonului International de Inventii si Tehnologii Noi „Novoe Vremea”pentru activitatea de promovarea a inventiilor si inovatiilor.