2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Dezbatere publică dedicată protecției drepturilor de autor în mediul online

09.12.2022

Pe 9 decembrie, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a avut loc o dezbatere publică simulată dedicată soluționării unui litigiu în domeniul protecției drepturilor de autor în mediul online. Evenimentul a fost organizat de Asociația Europeană a Studenților în Drept - Grup Național “ELSA” și se încadrează în lista activităților desfășurate în cadrul Săptămânii proprietății intelectuale.

Această activitate a oferit o oportunitate unică studenților de la facultățile de drept să aplice în practică cunoștințele teoretice, să dobândească competențe profesionale indispensabile pentru un jurist, dar și să-și dezvolte abilitățile oratorice și capacitatea de a face față concurenței.

Competențele studenților au fost apreciate de către Andrei Moisei, consultant principal, Secția comunicare și instruire și Lilia Gribincea, specialistă principală, Direcția drept de autor din cadrul AGEPI.

În cadrul dezbaterii, studenții au avut posibilitatea de a se conecta la un mediu interactiv și de a pune întrebări specialiștilor AGEPI.

În semn de apreciere pentru implicare socială, inițiativă și bună organizare a evenimentelor dedicate Săptămânii proprietății intelectuale, Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu, a oferit Asociației Europeane a Studenților în Drept - Grup Național “ELSA” o diplomă de merit.  

Menționăm că AGEPI și Asociația Europeană a Studenților în Drept - Grup Național “ELSA” au semnat în luna aprilie un Acord de colaborare în domeniul proprietății intelectuale. Acordul presupune colaborarea celor două părți în participarea sau organizarea evenimentelor instructiv-informative în domeniul protecției și respectării drepturilor de proprietate intelectuală pentru membrii ELSA; oferirea accesului la informațiile publice din domeniul proprietății intelectuale și la sursele de informare și documentare de referință; acordarea, la solicitare, de consultanță în domeniul proprietății intelectuale etc.