2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Continuă înscrierile la Concursul pentru tineri în domeniul proprietății intelectuale

14.06.2019

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de autor (ORDA) organizează o nouă ediție a Concursului în domeniul proprietății intelectuale pentru tineri.

Concurs este adresat tinerilor din Republica Moldova și România care studiază în instituțiile de învățământ general din clasele a IX-XII-a, profesional tehnic, secundar și profesional tehnic postsecundar.

Competiția are drept scop promovarea sistemului de proprietate intelectuală, sensibilizarea tinerilor asupra fenomenelor de contrafacere și piraterie, dezvoltarea de aptitudini și spirit competitiv, formarea unui mediu de comunicare între tinerii pasionați de domeniul proprietății intelectuale şi favorizarea schimbului de opinii şi experienţă.

Concursul se desfăşoară în trei etape.

În cadrul primei etape a Concursului, vor fi admiși toți participanții, care se vor înregistra online la adresa http://db.agepi.md/contest/Account/Register, până la data de 30 iunie. 

La etapa a II-a, care se va desfășura în perioada 1 iulie – 31 iulie 2019, participanții vor răspunde la o serie de întrebări din domeniul proprietății intelectuale. Lista întrebărilor va fi disponibilă la adresa http://db.agepi.md/contest/, doar pentru cei care au fost admiși după prima etapă a Concursului.

Participanții calificați pentru etapa a III-a (finală) vor pregăti în perioada 5 august – 1 septembrie 2019 o comunicare în domeniul proprietății intelectuale, pe care o vor încărca pe aplicația http://db.agepi.md/contest/.

Finaliștii vor elabora comunicarea într-o manieră cât mai interactivă (exemple: prezentare PowerPoint, piesă, interviu, filmuleț, studiu,  desen etc.), durata maximă fiind de 30 min. Lucrările prezentate de elevi vor fi evaluate de către reprezentanții partenerilor, membri ai Comitetului organizatoric.

Toți participanții etapei a III-a a Concursului vor primi diplome de participare și materiale promoționale din partea AGEPI și a partenerilor, iar primii trei participanți clasați ai Concursului vor beneficia de premii speciale.

Premiile și diplomele vor fi înmânate de către Comitetul organizatoric în cadrul unei festivități de premiere. 

Pentru mai multe detalii accesați Regulamentul concursului: http://db.agepi.md/contest/Home/Display/pagina-principala.