2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Aplică la programul de mentorat în domeniul proprietății intelectuale

20.10.2020

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) anunță despre un program de mentorat în domeniul proprietății intelectuale, lansat în cadrul proiectului Consolidarea inovațiilor în regiunea Dunării prin cunoștințele de inginerie și managementul drepturilor de proprietate intelectuală (KnowING IPR), proiect la care AGEPI este partener.

Astfel, AGEPI invită antreprenori, reprezentanți ai instituțiilor din Republica Moldova implicate în sfera cercetării, inovării și transferului tehnologic, precum și pe toți cei interesați de protecția drepturilor de proprietate intelectuală să aplice la programul de mentorat.

În cadrul programului, participanții selectați vor beneficia de consultații gratuite în domeniul proprietății intelectuale, precum și de accesul la evenimentele organizate în cadrul proiectului KnowING IPR. Activitățile de învățare și mentorat vor fi susținute de KnowING IPR Hub, o platformă unică dezvoltată în cadrul proiectului KnowING IPR, care va fi principalul instrument utilizat de participanți.

Programul de mentorat lansat de proiectul KnowING IPR va susține în total 13 companii și 5 instituții de învățământ superior sau centre de transfer tehnologic din țările din regiunea Dunării. Programul se va desfășura online, din noiembrie 2020 până în martie 2021, necesitând o implicare minimă de o zi pe lună.

Formularul de înregistrare este disponibil la următoarea adresă: https://forms.gle/CfXbLbNqQ99qnriQ8 . Termenul limită pentru aplicare la programul de mentorat este 25 octombrie 2020.

Pentru mai multe informații legate de implementarea proiectului în Republica Moldova, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: KnowINGIPR@agepi.gov.md sau la numărul de telefon 022 400 583.

De asemenea, detalii despre programul de mentorat puteți afla aici: http://www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/5450 .

***

Proiectul KnowING IPR îşi propune să faciliteze inovarea în Regiunea Dunării prin dezvoltarea unei platforme transnaţionale cu acces deschis – Knowing Hub – care va oferi instrumentele necesare pentru analiza și determinarea stadiului tehnicii într-un anumit domeniu, urmărirea progresului tehnologiilor emergente, identificarea soluţiilor pentru diverse probleme tehnice, oferind acces gratuit la milioane de documente de brevet din întreaga lume dar și la un număr impunător de publicații pe diverse domenii tehnice.

Adițional, platforma va include servicii de informare și ghidare pentru gestiunea eficientă a drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) şi pentru susţinerea comercializării rezultatelor cercetării şi ale transferului de tehnologie.

Proiectul KnowING IPR este format dintr-un consorțium regional cuprinzând parteneri din următoarele țări: Slovenia, Slovacia, Croația, Republica Cehă, Bulgaria, Romania, Germania, Austria, Ungaria, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Republica Moldova și Ucraina.

Oportunitățile lansate în cadrul proiectului, precum și informații despre activitățile implementate pe parcursul implementării proiectului sunt anunțate pe site-ul oficial al proiectului:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/knowing-ipr  și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/knowingipr/ .