2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a semnat un Memorandum de Intelegere cu AO IREX

20.02.2014

Pe 20 februarie curent, Lilia Bolocan, Directorul general al Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) si Evan Tracz, Directorul Asociatiei Obstesti Reprezentanta din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetari si Schimburi Internationale ”IREX”(AO IREX), au semnat un Memorandumul de Intelegere.

Memorandumul semnat dintre cele doua parti prevede diversificarea si modernizarea serviciilor bibliotecilor publice, precum si facilitarea accesului solicitantilor si societatii civile la instrumentele de informare si literatura in domeniul PI, in special in cadrul programului NOVATECA.

AGEPI si AO IREX isi vor uni eforturile in vederea asigurarii accesului cetatenilor Republicii Moldova la servicii moderne de biblioteca utilizand noile tehnologii informationale. Atat formatorii-bibliotecari certificati, cat si formatorii AGEPI vor coopera in vederea instruirii profesionale a bibliotecarilor si organizarii evenimentelor de informare in domeniul PI in cadrul bibliotecilor, dar si diversificarii serviciilor oferite si surselor de informare utilizate de bibliotecari.

Programul NOVATECA, implementat de IREX Moldova cu suportul Fundatiei Bill si Melinda Gates si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), are drept scop consolidarea capacitatilor institutionale ale bibliotecilor din Republica Moldova, inclusiv prin modernizarea tehnologiilor utilizate si diversificarea serviciilor acordate.

Programul NOVATECA este parte a Initiativei Global Libraries, care se concentreaza pe facilitarea accesului public la tehnologii informationale si de comunicare prin intermediul bibliotecilor publice din tara. In cadrul acestuia 68 de biblioteci publice din tara au obtinut asistenta pentru dotarea cu tehnica moderna si conectare la reteaua Internet. De asemenea, pe intreg teritoriul tarii, au fost deschise 6 Centre Regionale de Formare, care vor instrui peste 100 de bibliotecari pentru a putea utiliza noile resurse tehnologice.

Mai multe detalii despre programul NOVATECA puteti gasi accesand linkul: http://www.novateca.md/ro/