2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Salonul Internațional de Invenții ”IWIS-2015” din Polonia

19.10.2015

În perioada 12-14 octombrie curent, în cadrul Universității de Tehnologii din Varșovia, Polonia, a avut loc  Salonul Internațional de Invenții ”IWIS-2015”, ediția a IX-a. Evenimentul, unul din cele mai mari din Europa în domeniul inovării și inventicii, a fost organizat de Asociația Inventatorilor și Raționalizatorilor din Polonia, Oficiul de Brevete din Polonia și Universitatea de Tehnologii din Varșovia, sub patronajul președintelui Republicii Polonia, dl Bronisław Komorowski, Federației Internaționale a Inventatorilor (IFIA) și Asociației Europene a Inventatorilor (AEI).

Ediția din acest an a Salonului ”IWIS” a întrunit inventatori și cercetători din peste 20 de țări. Participanții au expus spre apreciere vizitatorilor, dar și juriului internațional, peste 300 de invenții, desene și modele industriale, precum și proiecte inovaționale. Lucrările au fost prezentate la peste 20 de categorii: de la ecologie și protecția mediului prin inginerie, construcții, electronică și industrie textilă și chimică, pînă la soluții medicale inovatoare. De asemenea, programul expoziției a cuprins mese rotunde și seminarii privind drepturile de proprietate intelectuală și obținerea brevetelor.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova a participat cu un stand expozițional, în cadrul căruia a prezentat sistemul național de PI, a distribuit materiale promoționale și a promovat Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XIV-a.

AGEPI a înmînat medalii de aur Institutului de Chimie și Tehnologie Nucleară din Polonia și Institutului de Petrol și Gaz din Polonia pentru invențiile prezentate. De asemenea, pentru dezvoltarea și promovarea sistemului inovațional și potențialului științific, AGEPI a oferit o medalie de aur Federației Internaționale a Inventatorilor (IFIA).

Totodată, la Salonul Internațional de Invenții ”IWIS” din Polonia a participat, cu un stand expozițional, și Universitatea de Stat din Republica Moldova. Lucrările inventatorilor naționali au fost apreciate cu medalii.

Salonul Internațional de Invenții ”IWIS” este un eveniment care atrage în fiecare an tot mai mulți participanți atît din cadrul academic de cercetare, universități și colegii, cît și antreprenori din diverse domenii. De-a lungul anilor, expoziția a prezentat și promovat publicului larg mii de invenții atît ale inventatorilor din Polonia, cît și de peste hotare.