2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI a participat la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT

27.03.2017

În perioada 22-24 martie 2017, la Cluj-Napoca, România, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT. Evenimentul a fost organizat de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sub egida Ministerului Educației Naționale și Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Academia de Științe Tehnice din România - Filiala Cluj, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), Forumul Inventatorilor Români, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România.

Ediția din acest an a Salonului a reunit peste 60 de participanți care au expus peste 300 de invenții. Tematica Salonului a fost materiale, procese și produse inovative (energie, mediu, sănătate, agricultură, resurse, etc.). Prezentările grafice însoțite de machete, prototipuri, produse finite, de serie, la fel ca și prezentările video care conțineau date privind impactul social și financiar al lucrărilor expuse au fost vizionate cu interes de către vizitatori, juriu și reprezentanții mass-media.

Republica Moldova a fost reprezentată la Salonul PRO INVENT – 2017 de un grup de inventatori și cercetători din mai multe instituții și organizații, precum: Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Centrul Național de Sănătate Publică, Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Genetică, Fiziologie si Protecție a Plantelor al AȘM, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al AȘM, etc.

AGEPI a participat la Salon cu un stand informativ în cadrul căruia au fost distribuite materiale promoționale. Totodată, au fost oferite informații și consultații despre sistemul național de proprietate intelectuală și despre validarea brevetelor europene pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, specialiștii AGEPI au lansat invitația de participare la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care va avea loc în luna noiembrie 2017.

În cadrul festivității de premiere, AGEPI în mod tradițional, a selectat și a menționat cu medalii de aur cele mai interesante invenții prezentate în cadrul Salonului.

Totodată, pentru contribuția adusă la promovarea domeniului proprietății intelectuale, AGEPI a fost distinsă cu diploma de excelență  și medalia de aur din partea Salonului PRO INVENT – 2017 și cu diploma de excelență și premiul special „Special Award” din partea Asociației Corneliu Group Cercetare – Inovare.