In perioada 20-24 mai current, la Centrul International de Expozitii „Moldexpo” SA. a avut loc Expozitia Internationala Specializata „FOOD&DRINKS-2015”. Aceasta expozitie are loc de mai mult de 20 de ani si reuneste cele mai de seama compartimente ale industriei alimentare: produse alimentare, ape, sucuri, bauturi nealcoolice, condimente si aditivi alimentari, precum si tehnologii si echipamente pentru producerea bunurilor alimentare si a bauturilor si utilaj pentru sfera comertului si alimentatiei publice. Scopul organizarii expozitiei este de a da posibilitatea companiilor care activeaza in sfera industriei alimentare, sa studieze pietele si mediul concurential, sa stabileasca noi relatii de afaceri, sa mentina si sa dezvolte relatiile de afaceri existente, sa prezinte si sa promoveze noi produse/servicii pe piata, sa consolideze imaginea firmei etc.
Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) a participat la EIS „FOOD&DRINKS-2015”, cu un stand informational, oferind consultatii privind aspectele teoretice si practice de protectie a obiectelor de PI, sursele de informare in domeniul dat, a distribuit materiale promotionale si a acordat consultatii in domeniul proprietatii intelectuale, atit agentilor economici prezenti la standuri, cit si vizitatorilor expozitiei.
De asemenea, pe 22 mai curent, in incinta Pavilionului Central al CIE Moldexpo SA, AGEPI a organizat un seminar de informare a agentilor economici participanti la expozitie cu genericul: „Indicatiile geografice - mijloace eficiente pentru valorificarea produselor autohtone”. Scopul seminarului a fost promovarea si diseminarea informatiei privind rolul si beneficiile protejarii indicatiilor geografice pentru dezvoltarea cu succes a afacerilor, sporirea competitivitatii intreprinderilor atat pe piata interna, cat si pe cea externa.
Seminarul a fost moderat de dna Svetlana Munteanu, vicedirector general AGEPI, iar conform programului, seminarul a cuprins rapoartele specialistilor AGEPI: “Valorificarea produselor autohtone prin exploatarea avantajelor oferite de sistemul indicatiilor geografice”, raportor: Natalia Mogol, director adjunct Departament marci, modele si desene industriale; ”Asigurarea protectiei indicatiilor geografice la nivel national si international”, raportor: Simion Levitchi, director Departament marci, modele si desene industriale.
Tinem sa mentionam ca la expozitie s-au prezentat 74 de companii din Republica Moldova , Italia, Romania, Ucraina, Grecia si a fost vizitata de 9300 de persoane interesante de industria alimentara.
Ataşament | Mărime |
---|---|
![]() | 1.85 MB |
![]() | 2.59 MB |