2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI acordă suport și consultații în domeniul proprietății intelectuale pentru IMM-uri

21.12.2017

Pe parcursul lunii decembrie, specialiştii Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au efectuat vizite de informare la 10 întreprinderi mici şi mijlocii din diverse domenii de activitate cum ar fi: mobilă, textile, panificaţie, jucării, turism etc.

Scopul vizitelor a fost desfășurarea acțiunilor de suport și acordare a consultațiilor în domeniul proprietății intelectuale, în special în domeniul mărcilor şi desenului/modelului industrial.  

Specialiştii AGEPI au informat reprezentanţii companiilor despre importanţa înregistrării obiectelor de proprietate intelectuală (OPI), în special a mărcilor şi desenului/ modelului industrial. Având o marcă de produs bine gândită întreprinzătorii își pot vinde mai ușor produsele la un preț mai bun, iar compania devine mai credibilă în fața consumatorului. De asemenea, în cadrul vizitelor s-a vorbit despre serviciile prestate de AGEPI, inclusiv de serviciul de prediagnoză a proprietății intelectuale, cu menționarea avantajelor obținute de agenții economici urmare utilizării acestui serviciu.

Specialiștii AGEPI împreună cu reprezentanții întreprinderilor au încercat să identifice obiectele de proprietate intelectuală care ar putea fi înregistrare. De asemenea, a fost descrisă procedura privind depunerea cererii, documentele necesare, taxele aferente, precum și termenii care trebuie respectaţi.

Experții au explicat modalităţile protejării obiectelor de proprietate intelectuală peste hotare. Mulţi antreprenori au fost interesaţi de acest aspect, întrucât intenţionează să-şi extindă afacerile în alte ţări.  

În cadrul vizitei, au fost distribuite materiale promoţionale din domeniul proprietății intelectuale.

Vizitele de informare la întreprinderile mici şi mijlocii au fost efectuate în conformitate cu planul de acţiuni a proiectului “Valoarea Proprietății Intelectuale pentru ÎMM - VIP4SME”, la care AGEPI este partener asociat. Proiectul VIP4SME este finanțat prin programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene ORIZONT 2020 și are drept scop dezvoltarea serviciilor de suport pentru afaceri în domeniul proprietății intelectuale acordate IMM-urilor.

Vizitele la IMM-uri, cu scopul oferirii consultaţiilor în domeniul proprietăţii intelectuale, vor continua şi pe parcursul anului 2018.