2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI și-a deschis larg ușile pentru vizitatori

04.04.2016

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat în premieră, la 4 aprilie curent, Ziua ușilor deschise pentru toți doritorii de a afla informații despre activitatea AGEPI.

Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea societăţii privind rolul şi locul proprietăţii intelectuale în dezvoltarea economică, socială şi culturală a ţării şi necesitatea protecţiei şi respectării drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova.

Inițiativa organizării unui astfel de eveniment aparține Directorului general AGEPI, Octavian Apostol. Comunicarea dintre AGEPI și solicitanți trebuie să devină deschisă, iar acest eveniment este o ocazie potrivită să fim mai aproape de cei care prezintă interes pentru domeniul proprietății intelectuale, a precizat Octavian Apostol în cadrul unei întîlniri cu un grup de vizitatori. Directorul general AGEPI a menționat că se bucură de faptul că evenimentul a prezentat interes atît pentru studenți cît și pentru presă. Octavian Apostol a adăugat faptul că își dorește ca desfășurarea Zilei ușilor deschise la AGEPI să devină o tradiție, care să fie organizată chiar și de două ori pe an.

Pe parcursul zilei, specialiștii AGEPI au stat la dispoziția fiecărui vizitator și a fiecărui grup, prezentînd pas cu pas procedurile de înregistrare a unei mărci, de brevetare a invențiilor, modalitățile de gestionare a drepturilor de autor și de acces la bazele de date naționale sau internaționale.

De asemenea, persoanele prezente la eveniment au fost informate despre activitatea AGEPI, beneficiul protecției invențiilor, mărcilor, designului industrial și dreptului de autor.

Potrivit programului, vizitatorii au putut admira și o expoziție de descrieri a unor invenții interesante selectate de specialiștii AGEPI și expuse în sala de sedințe din cadrul Agenției.

Totodată, cu ocazia Zilei ușilor deschise, vizitatorii au avut posibilitatea să lase mesaje în Cartea de sugestii și să-și exprime așteptările în legătură cu activitatea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

Evenimentul Ziua ușilor deschise a avut loc în contextul activităţilor consacrate Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale în Republica Moldova, care tradițional, se sărbătorește pe 26 aprilie. Tematica Zilei Mondiale de Proprietate Intelectuală din acest an este „Creativitatea în mediul digital. Redefinirea Culturii”.