2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Proprietatea intelectuală – în atenţia producătorilor agricoli, participanţi la Expoziţiile Internaţionale Specializate „FARMER” şi „MOLDAGROTECH”

24.10.2014

În perioada 22-25 octombrie curent, la CIE Moldexpo se desfăşoară Săptămâna Agroindustrială, care cuprinde  Expoziţia Internaţională Specializată MOLDAGROTECH”, ediţia a XXVII-a şi Expoziţia-târg internaţională specializată „FARMER”, ediţia a XVII-a.

Organizatorul expoziţiilor esteCentrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” SA, co-organizatori fiind Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova,   Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova,  Uniunea Republicană a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, „UniAgroProtect” şi Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova „AGROinform".

În cadrul expoziţiilor este organizat un vast program de afaceri, care include o conferinţă internaţională, seminare, întâlniri de afaceri, ateliere de lucru, dezbateri consultative şi informative cu participarea experţilor din Moldova şi de peste hotare.

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) participă cu un stand informaţional la lucrările Expoziţiei Internaţionale  Specializate de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri „FARMER”. Agenţii economici participanţi la expoziţii pot obţine la standul AGEPI consultanţă gratuită privind sistemul naţional de protecţie a proprietăţii intelectuale, modalitatea de accesare a bazelor de date publice privind obiectele de proprietate intelectuală înregistrate la AGEPI (invenţii, mărci, desene şi modele industriale, indicaţii geografice şi denumiri de  origine, soiuri de plante etc.), precum şi alte aspecte practice din domeniu.

În conformitate cu Programul expoziţiei, la 24 octombrie curent în sala de conferinţe a pavilionului central al CIE „Moldexpo”, AGEPI  a organizat un seminar de informare al agenţilor economici, inclusiv din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cu genericul „Proprietatea intelectuală - suport pentru dezvoltarea întreprinderii”.  

Specialiştii AGEPI au familiarizat participanţii la seminar cu cele mai importante aspecte teoretice şi practice privind protecţia invenţiilor din domeniul agroindustrial, în special ce ţine de tehnica agricolă, precum şi cu protecţia prin brevet a soiurilor noi de plante. Moderatorul seminarului a fost dna Svetlana Munteanu, vicedirector general AGEPI.

Programul seminarului

Detalii despre expoziţie găsiţi la adresa: http://ro.farmer.moldexpo.md/exhibition_news/

AtaşamentMărime
PDF icon Seminar_Farmer_Moldagroteh.pdf6.51 KB