2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

WIPO PROOF - un nou instrument lansat de OMPI

17.08.2020

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) a lansat un nou serviciu online - WIPO PROOF.

WIPO PROOF completează portofoliul OMPI al serviciilor pentru brevete, mărci comerciale, desene industriale, indicații geografice și serviciilor de arbitraj și mediere, oferind un nou instrument pentru gestionarea globală strategică a activelor intelectuale.

Instrumentul este conceput în contextul dezvoltării digitale a lumii contemporane, în care inovația și creativitatea se bazează pe tehnologie, metadate și colaborare globală.

WIPO PROOF furnizează un mod rapid și eficient de a proteja fișierele digitale, la un cost accesibil pentru inovatorii și creatorii aproape din toate domeniile.

Dacă aveți o lucrare creativă, un design, o invenție sau anumite date de cercetare și informații din procesul de inovare, WIPO PROOF este o modalitate suplimentară de a proteja activele intelectuale valoroase. În câteva secunde, acest instrument generează o „amprentă” digitală recunoscută la nivel internațional. „Amprenta” digitală certifică data și ora înregistrării activului nematerial pe platforma WIPO PROOF și asigură, astfel, o confirmare digitală echivalentă celei notariale, oferind un serviciu fiabil, ieftin și aplicabil oriunde în lume.

Este un serviciu online ușor de utilizat, care generează cu promptitudine dovada ce confirmă existența unui fișier digital la un moment dat în timp, precum și faptul nemodificării din acel moment.

Tokenul WIPO PROOF poate fi utilizat pentru a confirma existența unui obiect la o anumita dată, permițând, astfel, prevenirea abuzurilor şi însuşirilor ilegale, fiind util în ceea ce privește siguranța activelor intelectuale la orice etapă de dezvoltare, de la idee la comercializare, indiferent dacă acestea vor obţine protecţia corespunzătoare în calitate de obiecte de proprietate intelectuală sau nu.

Persoana interesată primeşte tokenul, iar o altă copie este stocată în siguranță pe serverele OMPI.

Mai multe detalii despre noul instrument lansat de OMPI, pot fi accesate pe următoarea  adresă:  https://wipoproof.wipo.int/wdts/