2021

2020

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

 

Консультации:
(+373-22) 400500

Антикоррупционная линия:
(+373-22) 400500

A IX-a editie a Salonului National de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi «INVENTIKA - 2005»

12.09.2005

Sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica - ANCS prin Directia Transfer Tehnologic si Infrastructuri, organizeaza a IX-a editie a Salonului National de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi «INVENTIKA - 2005», eveniment care se va desfasura in Complexul Expozitional ROMEXPO in perioada 4-8 Octombrie 2005, cu participare internationala.

Organizat in aceeasi perioada cu targul Tehnic International Bucuresti-TIB, evenimentul va beneficia de suportul logistic al acestuia, in special de mediatizarea sustinuta si de numarul mare de vizitatori, devenind in acest fel un loc tot mai cunoscut pentru contacte profesionale si de afaceri. In 2004, la TIB au participat 1055 firme din 26 de tari, participarea straina reprezentand 39% din totalul expozantilor. Manifestarile au fost vizitate de peste 26.000 persoane.

Punand fata in fata inventatorii cu reprezentantii unor mari firme producatoare si comerciale, acest eveniment se va constitui in mediul ideal de promovare a inteligentei tehnice romanesti in competitia internationala si in acelasi timp locul cel mai sigur de a gasi un debuseu comercial pentru exponatele Dvs.

Pe perioada mentionata se vor desfasura o serie de conferinte, work-shop-uri, mese rotunde si prezentari de afaceri (brokerage events) care vor oferi participantilor posibilitatea exprimarii de puncte de vedere cu privire la valorificarea superioara a inventiilor.

In acest sens, pentru luarea in evidenta si evaluarea in vederea selectionarii celor mai reprezentative propuneri ce vor fi expuse cu sustinerea financiara a Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica - ANCS, va rugam ca pana la data de 5 Septembrie 2005, orele 10.00, sa transmiteti propunerile Dvs. de participare pe adresa Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, in atentia Directiei Transfer Tehnologic si Infrastructuri.

Pentru fiecare inventie cu care doriti sa participati, se completeaza, formularul de participare care trebuie sa respecte urmatoarele cerinte:

 • Nume prenume autor(i), unitatea;
 • Adresa, cod postal, telefon, fax, e-mail;
 • Titlul si descrierea inventiei - in maximum 3 randuri (in limbile romana, franceza si engleza);
 • Situatia inventiei: este obiectul unei cereri de brevet sau este brevetata;
 • Copie dupa brevetul de inventie sau dupa cererea de brevet;
 • Modul de prezentare: exemplar comercial, prototip, macheta; prezentare soft de tehnologii, tehnici, procedee.
  Nota: Pentru exponate vor fi realizate si postere.
 • Dimensiuni de gabarit, greutate (pentru inventiile care vor fi expuse sub forma de exemplar comercial, prototip, macheta);
 • Daca inventia prezentata (sub forma de exemplar comercial, prototip, macheta) este functionala si se doreste sa se faca demonstratii practice, se vor preciza conditiile tehnice necesare pentru demonstratie: curent de alimentare, apa, aer comprimat etc., precum si spatiul necesar pentru expunere si functionare.
 • Scopul expunerii: vanzare brevet, cedare licenta, gasire de fabricanti, gasirea unor agenti de vanzare, gasirea unui investitor;
 • Precizarea clasei in care va fi inregistrata inventia, conform regulamentului de functionare a Salonului.
 • In vederea sustinerii inventiei in fata Juriului (prezentare inventie, oferirea de informatii suplimentare, raspunsuri la intrebarile membrilor Juriului), se solicita participarea unui reprezentant (autor, coautor, reprezentant institutie), care in mod obligatoriu trebuie sa fie prezent la Salon in intervalul 4-6 Octombrie 2005, cand va avea loc jurizarea.

Mentiuni:

 • Propunerile care nu au completate toate informatiile conform cerintelor, nu vor fi evaluate si deci nu vor participa la selectie.
 • Propunerile vor fi selectate de catre Comisia de Manifestari Stiintifice si Expozitionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica
 • Veridicitatea datelor de inscriere transmise de catre solicitanti va fi verificata de catre OSIM
 • Lista finala a exponatelor participante va fi aprobata de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
 • Vor fi acceptate numai inventii noi, cu o vechime de maximum 5 ani, care prezinta potential de piata.
 • Se vor mentiona expozitiile/saloanele internationale la care inventiile au mai fost prezentate si anul prezentarii.
 • Pentru inventiile selectate va fi comunicata si adresa la care participantii vor transmite continutul posterelor in format electronic (versiunea in limba romana si versiunea in limba franceza/engleza).
 • Posterele vor avea dimensiunile: 80x110 cm (latime x inaltime).
 • Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica va asigura costurile aferente prezentarii inventiilor selectate, in cadrul Salonului (costuri pentru: chirie spatiu, constructia, amenajarea si dotarea standului, taxa de participare, inscriere in catalog, jurizarea inventiilor).
 • Costurile generate de executia materialelor expozitionale (constructie exemplar comercial, prototip sau macheta; realizarea posterului si a materialelor de prezentare /publicitare) si deplasarea delegatilor la Salon, revin participantilor.
 • Exponatele care nu vor fi selectionate de catre Comisia de Manifestari Stiintifice si Expozitionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica pot participa, la Salonul National de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi «INVENTIKA - 2005», prin inscriere pe site-ul Salonului www.expoinventika.ro. pana cel mai tarziu 15 septembrie 2005.
 • Pentru detalii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul expozitiei www.expoinventika.ro sau sa contactati organizatorii ROMEXPO la tel: 021-2077089, fax: 021-2240400, e-mail: oana.cristea@romexpo.org.

Datele solicitate prin prezenta vor fi transmise pe suport hartie si suport magnetic/format electronic, pana la data de 5 septembrie 2005, orele 10.00, la Directia Transfer Tehnologic si Infrastructuri, structurate tabelar. Conditiile de participare le puteti gasi aici.

Persoane de contact: cons. Constantin RANEA (cranea@mct.ro) - et.V, cam.504 cons. Camelia MARINESCU (cmarinescu@mct.ro) - et.V, cam.520 cons. Nicolae DUMITRU (ndumitru@mct.ro) - et.V, cam.519 Tel: 211.48.29; 319.23.27/166; Fax: 316.29.77; 318.30.71

Director
Claudia MOLDOVANU