2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Vizita oficiala a delegatiei Institutului de Brevete din Turcia la AGEPI

25.05.2011

In vederea consolidarii relatiilor de colaborare dintre Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) si Institutul de Brevete din Turcia (ITB), in perioada 23-25 mai curent o delegatie de la ITB, din care au facut parte dl Habip ASAN, Presedinte ITB, dra Elif Betiil AKIN, sef Departament relatii internationale, si dl Ulgen GUMUSSOY, sef Sectie in Departamentul relatii internationale, a efectuat o vizita oficiala la AGEPI in scopul semnarii Protocolului de cooperare in domeniul protectiei proprietatii industriale intre AGEPI si ITB.

La intalnirea bilaterala la nivel de directori generali AGEPI-ITB, din partea AGEPI au participat: dr. Lilia BOLOCAN, Director general, dr. Svetlana MUNTEANU, Vicedirector general, dr. Ion TIGANAS, Vicedirector general, dr. Maria ROJNEVSCHI, Director Departament promovare si editura, dr. Simion LEVITCHI, Director Departament marci si modele industriale, Ala GUSAN, Director Departament inventii, soiuri de plante, si Andrei MOISEI, Director Departament juridic. Intalnirea a demarat prin prezentarea activitatii celor doua oficii, a structurilor organizationale, a rezultatelor inregistrate in domeniul brevetarii/inregistrarii OPI.

La semnarea Protocolului de cooperare in domeniul protectiei proprietatii industriale intre AGEPI si ITB a participat Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Turcia in Republica Moldova Ahmet Ferit ÜLKER si Dna Özlem HERSAN, Secretar II a Ambasadei Republicii Turcia in Republica Moldova.

Protocolul de cooperare prevede actiuni comune axate pe asigurarea unei protectii eficiente a drepturilor de proprietate industriala ce urmeaza a fi realizate de AGEPI si ITB pe o perioada de 5 ani, si anume: acordarea asistentei tehnice in vederea implementarii sistemului computerizat pentru procedurile de acordare a drepturilor de proprietate industriala; intensificarea relatiilor de colaborare cu organele si institutiile relevante ale celor doua tari, in scopul implementarii deciziilor Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI) si Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC); instruirea si organizarea vizitelor reciproce de lucru ale specialistilor celor doua oficii etc.

Programul a inclus si o vizita la Liceul moldo-turc „Orizont”, in scopul familiarizarii elevilor claselor superioare cu sistemul de protectie a PI din Republica Moldova si Turcia.