Seminar în domeniul proprietății intelectuale pentru elevii Centrului de Excelență în Economie și Finanțe

14.11.2017

Pe 14 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a organizat un seminar de informare cu genericul „Protecția juridică și valorificarea proprietății intelectuale”, pentru elevii Centrului de Excelență în Economie și Finanțe din Chișinău (CEEF). La eveniment au participat aproximativ 60 de elevi ai claselor a X-a și a XI-a.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea elevilor cu sistemul național de protecție și valorificare a proprietății intelectuale.

Conform programului, Andrei Moisei, specialist coordonator, Secția instruire AGEPI, a pus la dispoziția elevilor informații privind cele mai bune practici și modalități de protecție juridică a creațiilor intelectuale. De asemenea, a vorbit elevilor despre rolul proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri inovative.

Despre modalitățile de gestiune, evaluare și evidență a proprietății intelectuale a vorbit participanților Iurie Badâr, șef Secția instruire AGEPI, care a elucidat problemele valorii  economice a obiectelor de proprietate intelectuală în calitate de bunuri intangibile pentru dezvoltarea economică.

Seminarul de informare s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. În final, elevii s-au arătat mulțumiți de informațiile prezentate de specialiștii AGEPI și au manifestat interes pentru a mai participa la asemenea evenimente.