Relațiile de colaborare AGEPI-OEB, discutate în cadrul unei întâlniri la Chișinău

15.11.2017

Pe 15 noiembrie, Directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan a avut o întrevedere cu delegația Oficiului European de Brevete (OEB), condusă de Directorul Principal pentru cooperare europeană și internațională OEB, François-Régis Hannart.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre stadiul de colaborare bilaterală între AGEPI și OEB, inclusiv realizarea Programului bienal de acțiuni comune între oficii pentru perioada 2016-2017. Părțile au discutat și despre implementarea în Republica Moldova a sistemului de validare a brevetelor europene. De asemenea, au fost identificate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală dintre oficii pentru următoarea bienală.

În cadrul discuțiilor, Lilia Bolocan a apreciat suportul acordat de către OEB pentru participarea experților AGEPI pe parcursul ultimilor ani la programele de instruire profesională în domeniul administrării şi examinării brevetelor, organizate de către Academia OEB, precum și asistența acordată pentru desfășurarea altor evenimente în cadrul AGEPI.

Întâlnirea s-a finalizat cu angajamentul AGEPI și OEB de a consolida relațiile de cooperare bilaterală în vederea dezvoltării sistemului național de protecție a invențiilor și ajustării la standardele europene în domeniu.

Întrevederea a avut loc în contextul participării delegației OEB la Expoziția Internațională Specializată ,,INFOINVENT”, ediția a XV-a, care se desfășoară în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo, inclusiv la Conferința Inovațională Internațională cu genericul „Proprietate Intelectuală – Inovații – Calitatea Vieții”. Evenimentele sunt organizate de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, în parteneriat cu Oficiul European de Brevete.