Lectie deschisa privind drepturile de autor ale artistilor plastici

28.02.2014

Pe parcursul anului 2014, AGEPI isi propune organizarea mai multor intalniri cu oamenii de creatie din tara, in cadrul carora sa informeze scriitorii, compozitorii, pictorii, graficienii, arhitectii, fotografii, interpretii, cineastii, actorii despre aspectele juridice ale dreptului de autor si a drepturilor conexe.

Astfel, pe data de 26.02.2014, AGEPI a organizat la Muzeului National de Arta o lectie deschisa cu genericul: “Drepturile de autor ale artistilor plastici”, sustinuta de Ion Tiganas, Vicedirector general AGEPI. La eveniment au participat membrii Uniunii Artistilor Plastici din republica.

Evenimentul a constituit un bun prilej pentru a aborda astfel de subiecte, precum drepturile morale si patrimoniale ale pictorilor, conditiile de protectie a operei de arta plastica, importanta dreptului de suita si a dreptului de acces, forma si conditiile de transmitere a dreptului de autor.

Spre final, participantii s-au impartasit cu unele experiente nefericite ce tin de relatiile cu utilizatorii operelor lor. In acest context, s-a convenit continuarea evenimentului in viitorul apropiat.