2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

La AGEPI s-au incheiat lucrarile editiei a XVI-a a Simpozionului stiintifico-practic anual „Lecturi AGEPI-2014”

25.04.2014

Astazi, 25 aprilie 2014, in sala de conferinte a Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) si-a incheiat lucrarile Simpozionul stiintifico-practic anual„Lecturi AGEPI-2014”, editia a XVI-a.

In cadrul celei de-a doua zile de lucru a Simpozionului au prezentat rapoarte Gabriel PETRACHE, seful Serviciului Registre Nationale, Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA), Eugeniu POPA, doctorand, consilier la Teatrul „V. Apostol”, or. Soroca, Gheorghe RENITA, student, anul IV, Facultatea de Drept,Universitatea de Stat din Moldova, Iurie BADIR, dr. in economie, sef Directie economie si finante, AGEPI, Tudor JOVMIR, expert principal, Sectia chimie, medicina, biologie, Departamentul inventii si soiuri de plante, AGEPI, Vitalie RUSANOVSCHI, dr. hab., sef sectie Gestiunea Electronica a Documentelor, AGEPI, Andrei Ionita, directorul Departamentului Informatica, AGEPI si alti numerosi participanti, conform Programului.

La inchiderea lucrarilor, moderatorii sectiunilor Simpozionului au mentionat ca editia din acest an a fost una extrem de interesanta, cu prezentari captivante si foarte utile, multumind participantilor pentru implicare la discutii si incurajandu-i sa continue cercetarile si studiile in acest domeniu complex – proprietatea intelectuala.

La finalul evenimentului, Ion Tiganas, Vicedirectorul general AGEPI, a reiterat importanta schimbului de experienta, ca instrument de valoare in procesul de protejare si respectare a proprietatii intelectuale si a multumit organizatorilor si participantilor pentru implicarea activa la realizarea acestui eveniment.

„Proprietatea intelectuala este asemenea unei femei. Este interesanta, captivanta, valoroasa si capricioasa. Domeniul PI este unul nesecat de cunostinte, din care poti extrage zilnic informatii noi. Va indemn pe toti sa nu va opriti aici, ci sa continuati studiile in acest domeniu, iar anul viitor sa veniti cu noi informatii si idei”, a conchis Ion Tiganas.

La lucrarile editiei actuale a Simpozionului au participat peste 90 de reprezentanti ai autoritatilor centrale, institutiilor academice si universitare din Republicii Moldova, mandatari autorizati, consilieri in domeniul PI, specialistii AGEPI, precum si oaspeti de peste hotare.