2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Expozitia nationala universala „FABRICAT IN MOLDOVA”

15.01.2009

In perioada 27-31 ianuarie 2009 la Chisinau, pe teritoriul CIE „MOLDEXPO” (str. Ghioceilor, 1) se va desfasura editia a VIII-a a Expozitiei nationale universale „FABRICAT IN MOLDOVA”.

Expozitia nationala universala "Fabricat in Moldova" este organizata de Camera de Comert si Industrie, in comun cu Ministerul Economiei si Comertului si se desfasoara sub patronajul Guvernului Republicii Moldova. Pe parcursul anilor forul mentionat a devenit un instrument de promovare a marfurilor si serviciilor autohtone, de stabilire a contactelor de colaborare pentru oamenii de afaceri din tara si de peste hotare.

Programul Expozitiei prevede organizarea conferintelor, seminarelor si meselor rotunde cu teme actuale ce tin de integrarea europeana a republicii si interactiunea autoritatilor publice si comunitatii de afaceri, promovarea marfurilor si serviciilor moldovenesti, precum si prezentari de intreprinderi, concursuri, degustari de produse vinicole si alimentare, loterii, concerte etc. Traditional, in cadrul expozitiei va avea loc ceremonia oficiala de decernare a Premiului de Stat pentru realizari in domeniul calitatii, distinctiilor concursului „Marca comerciala a anului" si conferirii titlului „Cel mai bun contribuabil al anului".

Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) va participa la lucrarile editiei a VIII-a a expozitiei nationale cu standul informational „Sistemul de protectie a proprietatii intelectuale in Republica Moldova”. Specialistii AGEPI vor acorda agentilor economici, participanti la expozitie, consultanta calificata privind modificarile recente ale legislatiei nationale in domeniul PI, urmare armonizarii cu cerintele acquis-ul comunitar in domeniu; modalitatile de protectie a obiectelor de proprietate intelectuala in tara si peste hotare; vor oferi posibilitatea de consultare on-line a bazelor de date nationale si internationale in domeniu, prin intermediul web site-lui AGEPI; vor acorda consultatii privind modalitatea de efectuare a cercetarilor documentare preliminare in domeniu etc.

De asemenea, in cadrul programului manifestarilor de afaceri al expozitiei, pe data de 29 ianuarie curent, in sala de conferinte a CIE Moldexpo, AGEPI va organiza masa rotunda cu genericul „Protectia indicatiilor geografice, denumirilor de origine si specialitatilor traditionale garantate: oportunitati si avantaje pentru producatorii autohtoni”. Manifestarea in cauza are drept scop informarea agentilor economici cu avantajele sistemului de protectie a indicatiilor geografice, denumirilor de origine si specialitatilor traditionale garantate; prevederile legislatiei nationale in domeniul protectiei acestor obiecte de proprietate intelectuala; aspectele principale referitoare la modalitatile de obtinere a dreptului de utilizare a indicatiilor geografice si denumirilor de origine protejate; protectia denumirilor de origine in strainatate; asigurarea drepturilor si promovarea produselor autohtone care poarta o denumire de origine, indicatie geografica sau constituie o specialitate traditionala garantata etc.

Detalii privind desfasurarea expozitiei nationale la: http://www.chamber.md/