2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

Editia a 40-a a Salonului International de Inventii de la Geneva

27.04.2012

Cele mai revolutionare inventii au fost prezentate in perioada 18-22 aprilie 2012 la faimosul Salon International de Inventii, Tehnologii si Produse Noi de la Geneva. La cea de-a 40-a editie, au fost expuse un numar record de inovatii, menite sa ne faca viata mai usoara, dar si mai sigura.

Editia a 40-a, aniversara, a Salonului a fost si o editie a recordurilor: 789 de expozanti, 46 de tari participante, 65.925 de vizitatori si peste 650 de jurnalisti din intreaga lume. Cele mai multe idei au provenit din China si din Rusia, urmate de Iran, Romania si Regatul Arabiei Saudite. Prin rezultatele inregistrate, Salonul International de Inventii de la Geneva si-a reconfirmat statutul de cel mai important loc de intalniri specializate din lume.

Marele Premiu a fost acordat companiei Rehab-Robotics din Hong Kong, pentru un nou sistem de reeducare a mainii. Este creat pentru oamenii care au suferit un atac cerebral, permitandu-le recuperarea functiei motorii a mainii doar cu puterea gandului.

Premiul publicului, pentru cea mai populara inventie, a mers la societatea elvetiana S.E.I.C., care a creat o bula de rezonanta ce protejeaza oamenii de poluarea electromagneticaa undelor Wi-Fi si a altor aparate aflate in spatii inchise, precum apartamentele sau birourile.

Premiul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI)a fostacordat de catre dna Cécile BENBACHIR, Sef Directie premii OMPI, Sectiunea servicii de sensibilizare a directiei comunicatii:

- pentru cel mai bun inventator:Dlui Abdulrahman ALSULTAN, Regatul Arabiei Saudite, pentru o metoda de identificare a diabetului cu mare risc de infectare;

- pentru cea mai buna doamna inventator:Dnei Elena DAVID, Romania, pentru o metoda de descompunere catalizatoare a materialelor organice care provin din deseurile solide.

Premiul autoritatii nationale pentru cercetarea stiintifica a Ministerului Educatiei si de Cercetare din Romaniaa fost acordatde catre dl Decebal LOHAN, Secretar general:

- Centrului National de Inovatii Globale, Federatia Rusa, pentru un model de telefon mobil care nu are efecte nefaste de radiatii;

- Dlui Ion TODERAS si grupului de inventatori din Republica Moldova, pentru un procedeu de alimentare a familiei de albine Apis Mellifera.

Premiul Agentiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI) a fost acordat de catre profesorul Aurelian GULEA, delegat oficial al Salonului din partea Republicii Moldova:

- Dlui Constantin NEGRILA si echipei din Romania, pentru o metoda de control a procedeelor de crestere a cristalelor semiconductoare

- Dlui Mihail SONKIN si echipei din Federatia Rusa, pentru un echipament de navigare si de telecomunicatie de o generatie noua.

Republica Moldova a participat la Salonul de Inventii de la Geneva cu 7 cicluri de inventii, acestea fiind apreciate cu 4 medalii de aur si 2 – de argint.

Salonul International de Inventii, Tehnici si Produse Noi de la Geneva este cel mai prestigios eveniment mondial dedicat in exclusivitate inventicii si organizat sub inaltul patronaj al Guvernului Elvetian, al Statului si orasului Geneva si al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale. Urmatoarea editie a salonului va avea loc in perioada 10-14 aprilie 2013.