Domeniul proprietății intelectuale, promovat în cadrul Zilei Europei la Chișinău

12.05.2018

Pe 12 mai curent, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat alături de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și alte autorități publice din Republica Moldova la celebrarea Zilei Europei 2018, în cadrul Orășelului European. Evenimentul a fost organizat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și s-a desfășurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. AGEPI a fost prezentă în cortul Republicii Moldova, cu informații și consultații în domeniul proprietății intelectuale.

În cadrul Orășelului European, vizitatorii au putut găsi corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, unde au putut afla informații despre asistența acordată de UE pentru dezvoltarea Republicii Moldova. De asemenea, evenimentul a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere.

Ziua Europei este marcată anual de către comunitatea europeană şi ţările partenere pe 9 mai. Sărbătoarea a fost instituită în memoria ministrului Afacerilor Externe al Franţei, Robert Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Această zi este considerată drept data inițierii integrării europene.