Delegația USM, în vizită de lucru la AGEPI

05.10.2017

În perioada 3-6 octombrie anul curent, Universitatea de Stat din Moldova organizează Săptămâna de Inovare şi Transfer Tehnologic. Cu această ocazie, pe 4 octombrie, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a avut loc vizita de lucru a delegaţiei Universității de Stat din Moldova (USM), formată din Florentin Paladi, Vice-rector al USM, Tatiana Bulimaga, responsabilă de elaborarea strategiilor inovatoare în cadrul USM și Chris Fender, reprezentantul Universității din Missouri, Statele Unite ale Americii.

Membrii delegației s-au întâlnit cu administrația și specialiști ai AGEPI, care au realizat o prezentare generală a sistemului național de proprietate intelectuală. Totodată, Ala Gușan, șef adjunct Direcția Brevete, AGEPI, a prezentat sistemul național de protecție a invențiilor pe teritoriul Republicii Moldova, în special privind căile de protecție a invențiilor de către inventatorii de peste hotare.

Părțile au realizat un schimb de informații despre interacțiunea instituțiilor de cercetare și a universităților cu mediul de afaceri în vederea identificării necesităților businessului și modalității de comercializare rezultatelor științifice și a invențiilor brevetate, precum și experiența Universității din Missouri, SUA, cu privire la implementarea inovațiilor.

De asemenea, pe 5 octombrie, în cadrul unui Atelier de lucru cu privire la inovare și transfer tehnologic, la USM, Viorel Iustin, șef Direcție Brevete AGEPI, va prezenta comunicarea cu genericul: „Invențiile, ca motor al transferului tehnologic”.

Detalii privind programul Săptămânii de Inovare şi Transfer Tehnologic găsiți aici: http://usm.md/?p=17190&lang=en