AGEPI susține tinerii care creează soluții noi pentru prezent și viitor

30.10.2017

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener al competiției BEST Hackathon. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 28-29 octombrie și a fost organizat de către BEST Chișinău.

În deschiderea evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, a adresat un mesaj de salut și de încurajare participanților. Lilia Bolocan a menționat că această competiție reprezintă pentru tineri o platformă bună de a-și încerca puterile în domeniul IT, dar și de a face schimb de idei. AGEPI va susține mereu tinerii care creează soluții noi pentru prezent și viitor, a subliniat Directorul general AGEPI.

Provocarea ediției curente a cuprins o sarcină legată de testarea unei aplicații mobile. Astfel, 15 studenți de diferite vârste, grupați în 3 echipe, au luptat timp de 24 de ore, pentru a obține titlul de cel mai bun proiect în cadrul competiției BEST Hackathon.

După prezentările fiecărei echipe, juriul, compus din specialiști de la o companie IT și reprezentanți ai Universității Tehnice din Moldova, au ales echipa câștigătoare a competiției Best Hackathon. Astfel, pe locul I s-a clasat echipa compusă din următorii membri - Ciocan Laurenţiu, Sarmaniuc Marius, Chiseliov Eugen și Galaju Elizabet.

Studenții câștigători s-au ales cu diplome și premii, inclusiv din partea partenerilor. AGEPI a oferit cadouri învingătorilor.

BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Începând din 2007, BEST Chișinău continuă să valorifice potențialul ingineresc al studenților și să le ofere învățământ complementar celui universitar.