2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI, partener al Concursului economic studențesc “Azi student, mâine antreprenor”

19.04.2016

La 19 aprilie curent, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Concursului economic studențesc “Azi student, mâine antreprenor”. Organizat tradițional de către Facultatea Business și Administrarea Afacerilor ASEM, concursul oferă oportunitatea studenților să-și dezvolte competențele antreprenoriale și potențialul competitiv, capacitatea de lucru în echipă și sporirea creativității într-un timp restrîns.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener al ediției curente a Concursului.

Prezent la deschiderea evenimentului, Directorul general al AGEPI, Octavian Apostol, a menționat că pentru Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a devenit o tradiție să susțină acest concurs, deoarece, AGEPI este instituția care pune accentul pe stimularea creativității, spiritului inovativ al tinerilor și a curiozității în descoperirea soluțiilor inovative. Octavian Apostol a urat participanților mult succes, perseverență și cutezanță în dezvoltarea noilor idei de afaceri într-un mediu concurențial.

La concurs au participat 17 echipe, formate a cîte 4 - 5 studenţi. Concursul s-a axat pe mini-jocul antreprenorial „Întreprinzătorul de fier”, echipele participante urmînd să elaboreze, timp de o oră, idei de afaceri cu maxim 8 mii de euro, determinînd segmentul țintă, metodele de promovare a noului produs/serviciu, planul operațional, resursele disponibile, politica de promovare, partenerii cheie etc. Ulterior, ideea finală a modelului de afaceri a fost prezentată juriului, participanții avînd la dispoziție doar 3 minute.

Au învins echipele ale căror idei de afaceri au fost inovatoare, originale și cu perspectivă de implementare, iar prezentările cele mai convingătoare şi interesante. Cîștigătorii Concursului au primit diplome și premii, inclusiv cîte un set de publicații oferite din partea AGEPI.

Astfel, învingătorii ediției a VIII-a a Concursului economic „Azi student, mâine antreprenor”, au fost declarați:

  • Locul I – echipa „ Business Time”,
  • Locul II – echipele „SIRIUS” și „Innovational minds”,
  • Locul III și Simpatia publicului – echipa „BlueOcean”.

Concursul economic studențesc “Azi student, mâine antreprenor” se organizează încă din anul 2010 și se bucură de interes în rîndul studenților.