2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

AGEPI la cel de-al XIX-lea Salon international de carte

01.09.2010

La 31 august curent, in perioada Sarbatorilor nationale Ziua Independentei si Limba noastra cea Romana, la Chisinau si-a deschis lucrarile Salonul international de carte, aflat anul acesta la cea de-a 19-a editie.

AGEPI participa de mai multi ani la rand la acest prestigios salon de carte, organizat la Biblioteca Nationala, prezentand de fiecare data standuri cu cele mai importante publicatii periodice editate, inclusiv lucrari din seria «Biblioteca de proprietate intelectuala». In mod traditional, Standul Agentiei se bucura de cea mai mare atentie din partea vizitatorilor, in special productia noastra este cautata de persoanele interesate de modalitatea de obtinere a protectiei juridice pentru obiectele de proprietate intelectuala, titularii drepturilor de autor, dar si tineretul studios care vrea sa afle cat mai mult despre acest domeniu de rezonanta in noile conditii economice.

In cadrul editiilor precedente ale Salonului international de carte, Revista „Intellectus”, editata de AGEPI din anul 1995, precum si enciclopedia „Cercetatori si inventatori din Republica Moldova”, editata de AGEPI in 4 volume, au fost mentionate cu diplome speciale ale Juriului Salonului pentru promovarea consecventa a stiintei nationale, a inventicii si creativitatii.

La editia actuala a Salonului, consacrata Anului Mihai Eminescu, sunt expuse cartile a circa 300 de edituri din 14 tari. Impreuna cu majoritatea absoluta a editurilor din Moldova la Salon participa edituri importante din Marea Britanie si Irlanda de Nord, Macedonia, Turcia, un sir de edituri noi din Romania, Rusia, Ucraina, Belarus, Ungaria.

La ceremonia oficiala de inaugurare au participat Mihai Ghimpu, Presedintele interimar al Republicii Moldova, Boris Focsa, ministru al Culturii, Ion Negrei, viceprim-ministru, acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor, Alexe Rau, directorul Bibliotecii Nationale si alte oficialitati.

Programul Salonului, pe langa expozitia de carte propriu-zisa, include lansari de periodice si de carte ale scriitorilor din Republica Moldova si din Romania, expozitii-eveniment, ateliere de creatie s.a. La standul editurilor, se organizeaza vanzare de carte.

AGEPI vine la acest salon cu un important proiect editorial, consacrat legislatiei de proprietate intelectuala – o serie de Culegeri de acte normative constituita din 4 volume, axate pe urmatoarele obiecte de proprietate industriala: Desene si modele industriale; Soiuri de plante; Inventii; Marci. Fiecare culegere prezinta cadrul juridic national, european si international ce asigura protectia si realizarea drepturile exclusive asupra obiectelor de proprietate intelectuala. In ziua deschiderii Salonului, la standul Editurii AGEPI a avut loc prezentarea Culegerii de acte normative, vizitatorii fiind informati, de asemenea, asupra lucrarilor editoriale pe suport hartie si electronic pe care Agentia le pune la dispozitia publicului.

Salonul International de Carte isi asteapta vizitatorii pana la 3 septembrie, urmand sa aiba loc si Gala laureatilor editiei a XIX-a a acestui eveniment de prestigiu.