A început cursul de instruire în domeniul proprietății intelectuale

08.02.2016

Pe 8 februarie curent, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), a început o nouă ediție a cursului de instruire în domeniul proprietăţii intelectuale pentru obţinerea calificării de „Consilier în proprietate intelectuală”.

Scopul cursului este informarea societății civile și pregătirii consilierilor în domeniul protecției, valorificării şi asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Persoanele instruite în cadrul acestui curs vor avea oportunitatea să cunoască aspecte teoretice şi practice privind protecția obiectelor de proprietate intelectuală atât la nivel național, cât şi internațional.

Planul de studiu include discipline referitoare la protecţia juridică a obiectelor de proprietate industrială (mărci; desene şi modele industriale; indicaţii geografice, denumiri de origine şi specialităţi tradiţionale garantate; invenţii ; soiuri de plante), protecţia dreptului de autor şi a drepturilor conexe, economia şi evaluarea proprietăţii intelectuale.

Durata cursului de instruire este de 9 săptămâni. Prelegerile și orele practice vor avea loc de cinci ori pe săptămână.

Lecțiile sunt predate de specialiști calificați în domeniul proprietăţii intelectuale din cadrul AGEPI.

Informațiile suplimentare cu referire la cursuri pot fi accesate la adresa: http://agepi.gov.md/ro/services/instruire-în-domeniul-pi .