Sedinta festiva cu prilejul Zilei Mondiale a Proprietatii Intelectuale

04/25/2007

La 26 aprilie sarbatorim in mod traditional Ziua Mondiala a Proprietatii Intelectuale. Cu aceasta ocazie, Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova organizeaza, in sala de conferinte a AGEPI, o sedinta festiva, cu incepere de la ora 14.00. Participa conducerea Agentiei si a ASM, reprezentanti ai institutiilor stiintifice si de invatamant superior, oameni de afaceri, inventatori notorii etc.

In cadrul manifestarii, celor mai activi solicitanti (persoane fizice) si reprezentanti in proprietatea industriala ai anului li se vor inmana diplome si premii ale AGEPI. De asemenea, vor fi desemnati castigatorii Concursului republican „Inventia anului”, editia a III-a (nominalizarile: „Inventia anului-2006”, „Modelul de utilitate al anului-2006”, „Inventia anului-2006 creata de un tanar inventator”). Concursul a fost lansat in premiera in primavara anului 2004 de catre Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala si Uniunea Inventatorilor si Rationalizatorilor din Republica Moldova.

Un alt moment de varf al sarbatorii il va constitui inmanarea distinctiilor obtinute de inventatorii din Republica Moldova la saloanele internationale de inventii de la Geneva si Moscova.