Incheierea unui Acord de cooperare intre AGEPI si Agentia Nationala a Medicamentului

06/08/2010

Cresterea rolului proprietatii intelectuale in dezvoltarea economica a tarii si necesitatea respectarii drepturilor de PI in diverse domenii de activitate devine pe zi ce trece tot mai evidenta. Constientizand importanta economica si sociala a masurilor de asigurare a securitatii produselor din domeniul medicinii si farmaceuticii si de prevenire a raspandirii produselor contrafacute, periculoase pentru viata si sanatatea oamenilor, la 25 mai 2010 Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI) si Agentia Nationala a Medicamentului au incheiat un Acord de cooperare.

Semnarea Acordului a fost conditionata de necesitatea perfectionarii practicii de aplicare a legislatiei si crearii conditiilor necesare pentru asigurarea protectiei juridice si apararii eficiente a rezultatelor activitatii intelectuale si a mijloacelor de individualizare a produselor din domeniul medicinii si farmaceuticii.

Cooperarea se va realiza in cadrul parteneriatului pe termen lung, in acest scop Partile creand un grup de lucru care va fi responsabil de implementarea prevederilor Acordului mentionat.